Comunicació

comunicació

Periodistes vinculats amb mitjans de comunicació de Catalunya aspiren a dirigir la nova RTVV

L'actual corresponsal del TV3, Empar Marco i el delegat de La Vanguardia, Salvador Enguix, entre els candidats que han presentat el seu projecte

Quan a penes falten unes hores perquè que cloga el termini de presentació de candidatures a Director General de la nova RTVV la llista d'aspirants continua creixent. Els últims noms que s'han confirmat són els del periodista Francesc Piera, redactor del diari Levante-EMV i que durant 29 anys, va dirigir la 97.7 i, el de l'actual corresponsal de TV3 al País Valencià, Empar Marco. La periodista és llicenciada en Filologia i des de 2003 exerceix com a corresponsal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Abans fou corresponsal dels diaris La Vanguardia i Avui, i entre 1988 i 1993 va treballar com a lingüista a RTVV.

La periodista de TV3 no és l'única dels candidats que aspiren a dirigir la nova ràdio i televisió valenciana que estan o han estat vinculats a mitjans de comunicació catalans. És també el cas de l'actual delegat de La Vanguardia, Salvador Enguix, un dels primers noms que van confirmar que havien presentat el seu projecte. Enguix ha sigut corresponsal del diari a Brussel·les. En 1990 va ocupar el càrrec de delegat de l'antiga RTVV a Alacant. També havia treballat en la ràdio autonòmica. Enguix es doctor en Comunicació per la Universitat de València i té experiència com a docent.

El veterà Juli Esteve és altre dels aspirants que va nodrir la seua trajectòria professional a TV3, mitjà de què va ser corresponsal al territori valencià. Esteve, soci i fundador d'Info TV –una productora audiovisual valenciana que va nàixer per poder ser una alternativa a Canal 9 i que va haver de tallar les emissions en 2007 en no obtindre la llicència de la Generalitat Valenciana– ha treballat a El País.

Junt a aquests tres noms també estan els de Clara Castelló, Artur Balaguer, Benjamín Marín, Àngel Martínez, Josep Ramón Lluch, Javier Argente, Pere Valenciano i Sebastián Sánchez, molts d'ells extreballadors de RTVV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.