Comunicació

Ràdio Palamós mostra la ‘història amagada' de la vila

Inicia una nova sèrie de reportatges audiovisuals que mostren i expliquen espais de la població poc coneguts

L'emissora municipal Ràdio Palamós ha produït la primera temporada de la seva nova sèrie de documentals, Història amagada, que sota la realització de Carlos Pastor; la conducció, presentació i direcció del periodista Carlos Ribas, i la col·laboració de l'historiador local i divulgador Gabriel Martín, vol descobrir espais poc coneguts de la població.

La primera temporada, que es va iniciar dijous amb La bateria del Molí de Vent, es pot veure a través del web www.palamoscomunicacio.cat , igual que la resta de capítols que s'aniran emetent. Carlos Ribas explica que la nova sèrie de reportatges audiovisuals vol fer aflorar “racons o elements que a simple vista poden passar desapercebuts, i que tenen un interessant valor patrimonial i històric.”

La primera temporada consta de vuit episodis i el primer s'endinsa en el búnquer i els túnels de la Guerra Civil que hi ha al puig del Molí del Vent, al barri de Mas Guàrdies. En aquest parc hi ha les restes de les bateries d'artilleria que defensaven Palamós.

La història, a fons

Segons Ribas, Història amagada “permetrà conèixer, un cop al mes, vestigis com ara la cova sepulcral de Cala Senià i descobrir els menhirs, inscultures –gravats a la pedra en un monument megalític– i túmuls de pedra amagats al bosc de la vall de Bell-lloc”. També ens mostrarà una de les vil·les romanes més grans de l'Empordà, oculta entre naus industrials de Vall-llobrega, i ens descobrirà racons històrics de l'església de Santa Maria escales amunt. També s'entrarà al mític bar El Castellet, on hi ha les restes ocultes del Palau Reial, cercarà les forques de Palamós i seguirà les petges de la maçoneria al cementiri.

LA FRASE

Volem fer aflorar amb Gabriel Martín racons amagats i poc coneguts de la nostra població
Carlos Ribas
periodista i membre de l'equip del departament audiovisual

Un referent audiovisual

El nou pla de programació de l'emissora ha fet una forta aposta per la realització de vídeos. Des de fa poc més de dos anys, el portal de comunicació palamosí ha elaborat més d'un centenar de reportatges sobre temes locals. D'especial interès els dos darrers, dedicats a la figura del doctor Francesc Dalmau. La producció audiovisual de Ràdio Palamós inclou també els vídeos estiuencs d'El Cucurutxo, de to més distès i desenfadat, i ha engegat recentment la sèrie Escenaris, que promou l'obra d'artistes, sobretot musicals, en espais naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia