Comunicació

AQUEST DIUMENGE AMB EL PUNT AVUI

Exhaustiu dossier sobre la Model diumenge a Presència

  • VÍDEO: Promoció de Presència. El Punt Avui TV

Aquest és el diumenge del mensual Presència, la històrica publicació catalana. Presència dedica un exhaustiu dossier a la presó Model que si la Generalitat compleix el que ha promès el juny restarà buida, després d'un enrevessat sistema de trasllats de presos. Els veïns, després de dècades de reivindicacions, esperen que ara la reordenació de l'espai, situat al cor de l'Eixample, no es dilati en el temps.

La història de la presó Model reflecteix tot allò que ha passat al país durant l'últim segle. Ha estat testimoni d'esdeveniments polítics i socials, però també d'històries individuals lligades a les revoltes, la repressió i les execucions.

Presència ofereix també un reportatge de la premsa històrica i dels esforços que han fet diverses administracions els últims anys per digitalitzar els fons de premsa antiga, si bé és cert que el procés s'ha fet sense massa coordinació.

Un segon reportatge sobre nens jueus d'Orient Mitjà i Àfrica que van ser entregats a supervivents de l'Holocaust de manera irregular i dues entrevistes: una a Vicenç Ruiz (vicepresident de l'Associació d'Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya) i l'altre a Aureli Argemí (president emèrit del Ciemen que acaba d'enllestir les seves memòries), formen el gruix de la publicació al costat de les seccions habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia