Comunicació

mitjans de comunicació

Sanchis lamenta les lleis que dificulten la competència de TV3 amb televisions espanyoles

Assegura que hi ha un nucli dur d'audiència “frívol” que “consumeix programes que ni TVC ni cap altra pública podria fer mai”

El director de TVC, Vicent Sanchis, ha lamentat aquest dijous que Catalunya ha fet lleis que fan que TV3 competeixi “amb més dificultats amb les televisions que venen de fora, de la capital de l'Estat o de grans grups internacionals establerts a Espanya, però no a Catalunya”. Ha apuntat que al país hi ha unes “limitacions civilitzadores” al determinar publicitat i inversions en audiovisual i pel·lícules que cal aplicar quan una televisió és un servei públic, però que des de Catalunya són lleis pròpies “més restrictives” i que els compliquen més la vida. Sanchis ho ha dit a l'Auditori de La Pedrera la 34a sessió del Fòrum de la Comunicació, que organitza el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). La sessió, presentada pel president del CAC, Roger Loppacher, ha portat com a títol 'Dificultats televisives'. En aquest context, ha assegurat que hi ha un nucli dur d'audiència “frívol”, que “consumeix programes que TVC o cap altra pública podria fer mai”.

Sanchis ha fet èmfasi en que a Catalunya hi ha lleis que fan més difícil la competència de la televisió que dirigeix respecte als canals de fora de Catalunya. “La televisió pública competeix amb televisions privades amb unes armes ètiques diferents amb molts més escrúpols que ells i amb limitacions legals perquè nosaltres en això som més civilitzats”, ha afegit. A Sanchis li agradaria que quan es parla de TVC a Catalunya “les jugades partidistes deixessin pas al sentit de país i de servei públic”. Ha apostat que no hi hagués un interès a fer noves legislacions “que busquen la neutralitat i al final” serveixen perquè “perdurin esquemes”, sinó que “hi hagués la voluntat de sacrificar-se per entendre que s'han de prendre mesures que ens poden ajudar a encarar el present perquè sinó el futur ens desbordarà”.

Ha manifestat que el futur quan es parla de Televisió de Catalunya “és bastant magre i complicat. M'agradaria molt que hi hagués més recursos i es pensés bé a què es dediquen i si estaran ben utilitzats o es dedicaran a fomentar, consolidar i aguantar contranatura esquemes que el temps ha superat”.

Ha apuntat que se'ls demana aconseguir grans audiències pel principal canal de TVC que és TV3, però els altres canals, ha afegit, s'han de mimar.

Sanchis ha considerat que la resposta a aquesta reclamació és dir que no hi ha recursos. “Es generen quatre canals de televisió sense recursos i no es pot competir i els pocs que arriben s'han de desviar cap al canal principal i els altres malviuen”. Sense recursos es fa difícil competir, ha indicat. Així mateixa, ha considerat que el Parlament, el Govern i la societat serien “més feliços si es diu que hi ha un canal més de TVC, però això voldria dir menys recursos i més distribuïts”. Ha posat d'exemple el canal d'esports que “ha de competir amb uns preus enormes per competicions esportives i a vegades es dedica a transmetre coses increïbles com quan hi surt una girafa que no juga al bàsquet. Potser val la pena veure que tenim i si val la pena mantenir-ho o no”. Segons ha recalcat, “un director que obri un nou canal serà un heroi i un que en tanqui un serà un traïdor, però els dos pensen els millor per la televisió”.

El director de TVC ha assegurat que a Catalunya hi ha “un espai lingüístic de comunicació trencat, fragmentat i destrossat pel règim autonòmic”. Ha lamentat que amb les autonomies es va crear un “supraespai, centrat en el que 'nos une' amb tot allò que s'articula al voltant de l'Estat i es produeix a Madrid i allò que 'nos separa' que és la resta”. Segons Sanchis, “el català no és una llengua autonòmica” i ha apuntat que “no hi ha cap llengua del món que renunciï a la seva integritat territorial perquè si. Nosaltres ho hem fet obligats per una legislació que respon a la idea” que allò “important és el que ens uneix a tots i que la resta només és autonòmic. Hem generat unes legislacions autonòmiques que han marcat fronteres lingüístiques”, ha afegit.

Audiències

Per altra banda i fent referència a les audiències, ha dit que el nucli dur ara és “frívol”, és “un nucli d'audiència frívol que consumeix programes que TV3 o cap altra televisió pública podria fer mai”. Ha afegit que aquest nucli més dur de consum televisió, de televisió lineal de més de 50 anys, és “un tipus de gent que està molt content quan el programa és més superficial, banal i animal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia