Comunicació

En directe

Parlament de Catalunya

Ciutadans acusa Sanchis de “parcialitat” i de fer “mítings” pro referèndum

El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, a la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, contesta: “Hi ha una diferència entre fer mítings i anàlisi política”

La Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que s’està desenvolupant al Parlament, ha començat fort, amb una pregunta adreçada al director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis. L’ha plantejada Fernando de Páramo, del Grup Parlamentari de Ciutadans. Ha estat pregunta i retret. Per a De Páramo, hi ha un problema de falta d’imparcialitat, perquè Sanchis, segons ell, “fa mítings separatistes amb l’estelada de fons”. I ha seguit: “Ja no és un home que fa mítings, ara és el director de la televisió pública. El sou li paguem nosaltres. El que ha de fer és remuntar les audiències. El seu comportament compromet la imparcialitat de la Corporació. Li sembla normal?” De Páramo ha fet referència al llibre d’estil de la Corporació, en el sentit que el director ha de demanar permís per a participar en segons quins actes. De Páramo estava parlant d’una intervenció de Sanchis en un acte de l’ANC. La resposta de Sanchis, no ha estat exempta d’ironia: “Com diu el llibre d’estil, s’ha de demanar permís als òrgans directius. M’he demanat permís.” “D’altra banda, jo també em pago el sou amb els meus impostos”, ha reblat. Per a Vicent Sanchis hi ha molta diferència entre fer mítings i fer anàlisi política, una activitat que se li sol·licita amb freqüència, ha dit, per ser director de TV3 i per ser periodista. S’ha adreçat a De Páramo: “M’agradaria saber quina expressió púbica és per a vostè un míting. Estic al servei del meu càrrec les 24 hores del dia. No es fan mítings quan es tracta de fer anàlisi de l’actualitat.”

La sessió continua, amb més preguntes. D’una manera o altra, el to que plana es pot expressar amb una de les preguntes que s’ha fet: “Els directius de la Corporació estan al servei de l’independentisme?” La resposta dels representants de la Corporació és “No”; per a Ciutadans , la resposta és “Sí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia