Comunicació

COMUNICACIÓ

La CCMA i El Memorial Democràtic creen l’arxiu històric de testimonis orals més gran d’Europa

El Memorial Democràtic i la CCMA signen aquest divendres un conveni que permetrà crear l’arxiu històric de testimonis orals més gran d’Europa

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, i la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, seran els responsables de signar el document.

Testimonis únics

La CCMA cedirà al Memorial Democràtic imatges d’entrevistes a testimonis, que van viure en primera persona la Guerra Civil i la dictadura franquista, les quals han estat gravades i utilitzades parcialment per a la producció de diversos programes dels canals de la Corporació. Les imatges s’incorporaran al Banc Audiovisual de testimonis del Memorial Democràtic, un arxiu d’història oral a través d’entrevistes i que, amb aquesta incorporació, serà el més gran d’Europa.

El Memorial Democràtic és l’entitat responsable del Banc Audiovisual de Testimonis, un arxiu d’història oral a través d’entrevistes, que recull la pluralitat de les memòries de la història recent de Catalunya i que fa un tractament innovador en la catalogació i la difusió d’aquests materials audiovisuals. Una de les seves voluntats és esdevenir un arxiu de fonts orals de referència, tant per a investigadors interessats en el segle XX, com per a estudiants que treballen el passat recent o per a un públic general que busca conèixer la història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia