Comunicació

sèries

GEMMA BUSQUETS

El principi del final

’Joc de trons’ estrena la setena temporada

A juliol comença l’hivern. L’èpica de Joc de trons torna amb l’estrena, la matinada del 16 al 17 seguint l’horari dels Estats Units, de la setena temporada, més curta, de només set episodis, avantsala de la vuitena i final, amb sis episodis. Des que estem instal·lats en aquesta bombolla serièfila, l’estiu no és temporada baixa i l’exemple és la guerra en els Set Regnes. Hi va haver una guerra paral·lela, la d’emissió de la sèrie, contingut estel·lar de Movistar+ però producció internacional del canal HBO: Finalment es podrà veure per les dues plataformes.

L’estrena de la setena temporada de Joc de trons suposa el principi del final, d’una sèrie que des que es va estrenar l’abril del 2011 ha expandit el fenomen fan. El rodatge de la sèrie a terres catalanes, sobretot a Girona, el setembre del 2015 va demostrar la capacitat de mobilització que genera la televisió; en aquesta cas una història de tall fantàstic, amb components de drama shakesperià . La sèrie és també un negoci editorial –no només amb la nissaga literària amb què es basa la sèrie sinó amb tota la bibliografia que s’ha escrit, assajos polítics sobretot, de la sèrie– i de marxandatge, amb camisetes o tasses. De la popularitat que atorga la tele ho saben molt bé els seus protagonistes. L’actor Peter Dinklage, el nan Tyrion Lannister, va ser el gran reclam per l’últim anunci publicitari d’estiu d’Estrella Damm.

Què se’n sap d’aquests set episodis que vénen? Del cert, poca cosa. S’especula molt sobre el tauler de Ponent ja que s’hi endevinen aliances i venjances en l’esclat de la gran guerra. Segons avança Movistar+ en la sinopsi que figura en la nota de premsa, Daenerys Targaryen per fi creua el Mar Angosto per dirigir-se a Ponent amb els seus tres dracs i un enorme exèrcit de fidel dothrakis.. La Khalessi està acompanyada de Tyrion i Varys –a la imatge– amb l’objectiu de reclamar el que és seu per dret, però “les conseqüències de la seva arribada podrien ser imprevistes”.

Juego de tronos és una sèrie amb grans personatges femenins. Un dels que millor representa l’evolució cap a una dona poderosa és Daenerys però també ho és Cersei Lannister, que imposa el seu mandat en el Tron de Ferro, allunya de les conspiracions de les altres famílies poderoses com són els Martell i els Tyrell, que busquen venjança. Després de l’anunci de l’hivern amb l’arribada del corb blanc a la ciutadela, Jon Snow i Sansa continuen en alerta en el Nord, conscients de l’amenaça que s’aproxima més enllà del Mur i potser els únics capaços de mobilitzar Ponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia