Comunicació

el punt avui tv

dimecres de connexions angleses

“Actuava en català sense entendre el que deia”

  • VÍDEO: Marcelo Topor entrevista l'actriu escocesa Minnie Marx.. EPA TV

Avui Minnie Marx ha ocupat la cadira dels convidats a The English Hour. Al davant, Marcela Topor l’acompanyava en el repàs que feia als més de 50 anys de carrera artística.

Minnie va començar de jove a interessar-se per les arts escèniques. Després de dedicar part de la seva joventut a combinar feines com a actriu i altres que li aportaven més estabilitat econòmica, va arribar a Barcelona (1981), per actuar temporalment a la Sala Villarroel. La situació del seu gremi a Catalunya li va semblar molt millor, però la seva ruta per Europa va continuar.

Després de perdre la seva parella prematurament, i havent superat el dol, va començar una relació amb un amic que per ella sempre havia estat “un amor platònic”. No van trigar a casar-se, i recorda com un dia abans de la boda va rebre una trucada “oferint la possibilitat de realitzar una audició amb una companyia que treballava a Catalunya”.

Tal com havia fet sempre, i ara acompanyada de la seva nova parella, va llançar-se a l’aventura i es va traslladar a la capital catalana. L’èxit que la companyia amb què treballava va tenir, va fer que, el que havia de ser una temporada curta, passés a ser una estança de més de vint anys.

“Recordo que al principi actuava en català sense entendre el que deia” diu l’actriu, i no va ser fins que es va traduir l’obra al castellà, que va “riure amb els diàlegs”. Però ser bilingüe des de petita sempre juga a favor, i no va trigar a dominar la llengua de la seva nova ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia