Comunicació

iCat torna a l’FM

L’emissora de la CCMA estrena demà una graella que combina espais veterans amb noves apostes

Les arts escèniques, el jazz, el cinema, les sèries i els llibres hi tindran els seus espais

Des de demà, l’emissora iCat –que fa cinc anys va abandonar la freqüència modulada per emetre’s només per internet– torna a les ones amb una programació renovada i també amb una nova imatge i logotip. Aquest retorn és fruit del conveni que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va signar al mes d’abril amb el Departament de Cultura.

El director d’iCat, Saül Gordillo, va recordar ahir que l’emissora “ja està funcionant en proves per FM des de l’1 d’agost”, i va subratllar que “aquest retorn no suposa abandonar l’aposta digital”, ja que demà s’estrena també “una nova aplicació d’iCat per a mòbils”. Segons Gordillo, la nova graella té com a objectiu “arribar al màxim de públic possible”, combinant “els programes estrella de l’època d’internet” amb apostes de nova creació. El despertador Els experts, Independents, El celobert i Delicatessen seran alguns dels espais repetidors, mentre que les novetats se situaran en la franja nocturna, amb programes de temàtica cultural o sobre diferents estils musicals; així, Entre caixes es dedicarà a les arts escèniques; Sona 9, als grups emergents; L’irradiador, a la literatura alternativa; Serioses, a la ficció televisiva; Jazz Watusi, al jazz; Memento, al cinema; Casa Babylon, a les músiques del món; Beats per minut, a la música electrònica, o Pista de fusta, a la música de ball. També s’estrenarà iCatKids, dirigit als més joves.

La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, va recordar que el 2012 la Corporació “va haver d’aplicar mesures de control de despeses”, i que la restricció d’iCat a internet en va ser una de “provisional i reversible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia