Comunicació

Distopia als Emmy

‘The handmaid’s tale’ recull el testimoni de ‘Juego de tronos’ com a millor sèrie dramàtica en la 69a edició dels premis televisius

La minisèrie ‘Big Little Lies’ recull cinc guardons, un d’ells per a la protagonista Nicole Kidman

D’un món alternatiu d’aires medievals a una distopia amb uns Estats Units també alternatius, que han patit un cop d’estat que ha desembocat en una dictadura en la qual les dones són discriminades. En la 69a edició dels premis Emmy, la sèrie The handmaid’s tale –basada en la novel·la de Margaret Atwood– va recollir la matinada d’ahir el testimoni de Juego de tronos com a millor sèrie dramàtica.

Aquesta producció es va endur quatre estatuetes més: millor actriu de sèrie dramàtica (Elisabeth Moss); millor actriu de repartiment en una sèrie dramàtica (Ann Dowd); millor director en una sèrie dramàtica (Reed Morano), i millor guió de sèrie dramàtica (Bruce Miller). Es tracta del primer cop en què una plataforma en streaming (Hulu) aconsegueix el premi principal dels Emmy.

L’altra gran triomfadora de la gala va ser Big Little Lies, d’HBO, que també va obtenir cinc guardons: millor minisèrie; millor actriu protagonista (Nicole Kidman, en plena recuperació professional); millor director (Jean-Marc Vallée); millor actriu de repartiment (Laura Dern), i millor actor de repartiment (Alexander Skarsgaard). Sterling K. Brown va guanyar l’Emmy al millor actor de drama per This is us. I, en el terreny de la comèdia , la sàtira política Veep va obtenir el seu tercer Emmy consecutiu a la millor sèrie. La seva protagonista, Julia Louis-Dreyfus, es va endur el guardó per sisè any consecutiu, aconseguint així el rècord de premis obtinguts per un intèrpret per un mateix personatge en la història dels Emmy. El millor actor de comèdia, per la seva banda, va ser Donald Glover per la sèrie Atlanta.

La visió humorística de la política també va ser present a través d’Alec Baldwin, que va guanyar el premi al millor actor de repartiment de comèdia per la seva imitació del president Donald Trump al veterà Saturday Night Live; Baldwin va dedicar el seu guardó a Trump exclamant “finalment, aquí tens el teu Emmy!” I un moment sorprenent va ser l’aparició de Sean Spicer, exportaveu de la Casa Blanca, que es va autoparodiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia