Comunicació

mitjans de comunicació

premi

Eva Vàzquez rep el Bonmatí per un article sobre Masó

La periodista d’El Punt Avui guanya per segona vegada el premi de periodisme del Rotary per ‘Masó al cosidor’, publicat al suplement Cultura

Martina Aubert obté el premi Jordi Vilamitjana

La periodista saltenca Eva Vàzquez Ramió va guanyar ahir al vespre el 37è premi Manel Bonmatí de periodisme, convocat pel Rotary Club de Girona, per Masó al cosidor, un article sobre l’exposició De l’amor és lo jardí –que la Fundació Rafael Masó va dedicar als dissenys tèxtils de l’arquitecte– publicat el 16 d’abril passat al suplement Cultura d’El Punt Avui. Aquesta és la segona vegada que Vàzquez rep el Bonmatí, actualment dotat amb 1.800 euros, després d’haver-lo guanyat també el 1996, i d’aquesta manera comparteix amb el desaparegut Jordi Vilamitjana el mèrit de ser els dos únics autors que han aconseguit dues vegades el guardó del Rotary. Eva Vàzquez va dedicar especialment el premi a la memòria de Narcís-Jordi Aragó, i va fer una emotiva reivindicació de la premsa escrita en aquests moments de crisi per al sector.

En el mateix acte, celebrat a l’hotel Carlemany de Girona, també es va lliurar el segon premi Jordi Vilamitjana de periodisme juvenil, coorganitzat pel Rotary i l’institut de Santa Eugènia, del qual era professor Vilamitjana. El primer premi, dotat amb un ordinador, es va concedir a Martina Aubert Arana, alumna de l’institut Montilivi, per l’article Els refugiats encara tenen fred, sobre la Plataforma Girona Acull. En segon lloc va quedar Valerie Katimi Varela, de l’institut Santa Eugènia, per l’escrit Girona... de què està formada?, i la tercera posició la va ocupar Stefan Goetz Anticó, de l’institut Montilivi, per L’auge de l’extrema dreta a Europa.

L’acte de lliurament dels premis Bonmatí i Vilamitjana, conduït per l’actor Martí Peraferrer, va incloure les intervencions del director de l’institut de Santa Eugènia, Francesc Martí Grau; Vicenç Rosich i l’actual president del Rotary Club de Girona, Marc Payrà, en nom de l’entitat organitzadora, i la tinenta d’alcalde M. Àngels Planas, que va ratificar el suport de l’Ajuntament de Girona a dos premis que considera molt necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia