Comunicació

Memòries animades

El dibuixant Juanjo Sáez, creador d’‘Arròs covat’, recorda la seva adolescència en una nova sèrie d’animació que s’estrena avui al 33

“Els personatges estan basats en gent real, però alguns no ho saben perquè no em parlen”

El 2009, el 33 va estrenar la primera de les tres temporades de la sèrie Arròs covat, una creació del dibuixant Juanjo Sáez –conegut pels seus llibres i les seves col·laboracions en premsa gràfica– que va obtenir un notable ressò dins el complicat terreny de l’animació per a adults.

Heavies tendres és la nova sèrie animada de Sáez, que en aquesta ocasió és obertament autobiogràfica: l’il·lustrador evoca la seva adolescència a la Barcelona preolímpica, i amb l’afició a la música heavy metal com a teló de fons. Heavies tendres s’estrena avui al 33 a les 21.35 h, i anirà seguida d’un programa especial amb una entrevista al dibuixant.

La producció s’estructura al voltant de l’amistat entre el jove Juanjo –asmàtic i sobreprotegit per la família– i el Miquel, un company de classe de qui es fa amic i que pertany a una família amb el pare absent. El mateix Sáez reconeix sobre els guions de la sèrie: “S’inspiren en els meus records d’adolescència, amb una joventut al barri de la Sagrera, una zona de la ciutat que no s’ha tractat gaire.” També explica: “Hem tingut sis anys de feina, però ens ho hem passat molt bé fent-la.”

Tots els personatges de Heavies tendres estan inspirats en persones reals: “Algunes d’elles saben que hi surten i d’altres no perquè no em parlen, perquè ja les havia tret en altres llocs. Però m’he pres moltes llicències respecte a la realitat, m’he basat en les meves vivències però les he ficcionat.”

Segons explica Juanjo Sáez, una de les principals diferències d’aquesta sèrie amb Arròs covat és que l’animació és “més sensible”: “En aquell cas es buscava més el disseny i ara ens acostem més a la il·lustració, amb la textura del llapis, el color...”

Respecte al rerefons musical de Heavies tendres, reconeix: “Partíem de la dificultat de no disposar de prou pressupost per tenir els drets de les músiques originals. En una sèrie sobre el heavy metal això podia ser un problema, però hem capgirat la situació i ara tenim un grapat de cançons fetes expressament per a la sèrie, la qual cosa li dona un plus d’originalitat. Crec que el resultat hi surt guanyant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia