Comunicació

ficció

GEMMA BUSQUETS

David Simon bèl·lic

És un projecte del creador de ‘The Wire’ aliat amb Mediapro

Q uan va visitar Barcelona, l’abril del 2016, i en una entrevista a El Punt Avui , el creador de la sèrie The Wire, David Simon, explicava el següent sobre el projecte d’una minisèrie sobre la Guerra Civil espanyola: “Si coneixes la història, saps que és perfecta narrativament. Per a mi és una lliçó sobre els límits ideològics d’ambdues parts; com els éssers humans viuen i sobreviuen en un complicat punt mitjà. La guerra ho redueix tot i en el cas de la Guerra Civil espanyola va ser la primera experiència de guerra moderna; una prova del que vindria a ser després la Segona Guerra Mundial. Ho va experimentar la gent que va venir a Espanya creient en uns ideals”. En aquell moment, el prestigiós guionista nord-americà confessava que el projecte no havia tirat endavant perquè ningú no s’hi havia interessat. Mediapro, la productora fundada per Jaume Roures que ja ha coproduït per a la cadena HBO la sèrie The Young Papa, desenvoluparà el projecte de ficció de David Simon que es vol centrar en les peripècies dels brigadistes americans, els batallons Abraham Lincoln i George Washington, entre els anys 1937, quan van participar en la batalla del Jarama, i el 1939, quan van tornar als Estats Units.

Fase embrionària

Fonts de la productora Mediapro han explicat que la sèrie, amb el títol de A dry run, es troba en una fase molt inicial i que s’està treballant en un metratge de sis episodis d’una hora de durada cada un d’ells. En declaracions a la revista Variety, David Simon va afegir que la sèrie se centrarà en la “lluita contra el feixisme i el mal ús del capitalisme com a baluard del totalitarisme”, que representen una “narrativa política preeminent en el segle XX i que encara ara continua vigent”. Per documentar-se, David Simon ha visitat diversos escenaris de la Guerra Civil a Espanya. A més s’ha hagut de defensar a través de Twitter dels que critiquen la seva aliança amb Mediapro. En una de les piulades a la xarxa social, David Simon recalcava que era conscient que “molta gent a Espanya preferiria no reflexionar sobre el passat”. I afegia que “l’amnèsia absoluta nacional és el camí preferit per alguns”. En aquest sentit, concloïa que la seva formació com a periodista no li permetia aquesta opció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia