Comunicació

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia les millors publicacions en una gala marcada pel context polític

Els responsables de la iniciativa recorden els “presos polítics” i exiliats

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia les millors publicacions en una gala marcada pel context polític. El Setmanari de l’Alt Empordà, el digital ’eltravesser.cat’, la revista ’El Món d’Ahir’, la periodista Patrícia Plaja, el programa FAQS de TV3 i el diari escocès ’The National’ han estat els guardonats. El vicepresident de l’APPEC, Antonio Medina, ha posat veu al discurs de Germà Capdevila que ha recordat els polítics independentistes presos i ha posat l’accent en els temps difícils que han viscut els mitjans arran de la “repressió de drets fonamentals”. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, han presidit l’acte.

L’esdeveniment, que ha tingut lloc a l’emblemàtic edifici modernista Espai Endesa de Barcelona, ha aplegat els editors de revistes, premsa i mitjans digitals en una gala que reconeix les publicacions i els professionals més destacats de l’any 2017. En total, s’han atorgat vuit premis, tres reconeixements als 25 anys de trajectòria i dues mencions especials.

L’acte, conduit per l’escriptor Màrius Serra, ha donat el tret de sortida a les 20.30 h amb la intervenció del vicepresident de l’APPEC, Antonio Medina, que ha llegit el discurs del president de l’APPEC, Germà Capdevila, que no ha pogut ser present a la gala. En aquest discurs, Capdevila ha recordat els “presos polítics” i exiliats. Seguint amb la situació d’excepcionalitat política i social que ha viscut el país en aquest darrer any, Germà Capdevila ha fet referència en el seu discurs als “escorcolls de redaccions i al processament d’editors sense cap justificació”.

Pel que fa a les necessitats del sector, Capdevila ha reivindicat la necessitat de “reforçar els ajuts a les revistes i la premsa en català” afegint que “és absolutament necessària una discriminació positiva envers els mitjans nadius en llengua pròpia a l’hora d’establir criteris d’inversió publicitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia