Comunicació

el punt avui tv

ens ho expliquen en anglès

Carles Solé explica com gestionar millor l’aigua de reg

Neil Stokes entrevista l’expert de la UdG a ‘L’hora d’anglès’

El programa d’aquest dilluns ja està disponible al web

  • VÍDEO: L'hora d'anglès. El Punt Avui TV

L’entrevista que Neil Stokes li ha fet aquest dilluns a L’Hora d’Anglès, ja està disponible al web d’El Punt Avui TV.

Carles Solé forma part del Grup de Recerca d’Enginyeria i Gestió del Reg de la Universitat de Girona., Aquest grup de recerca investiga com gestionar de manera eficient l’aigua de reg.

Els humans només disposem de l’1% de l’aigua de tot el planeta (l’altre 99% o bé és salada o no la podem aprofitar). D’aquest 1 % el principal consumidor a nivell mundial és l’agricultura (gairebé un 60 %). Cada cop hem d’alimentar més gent amb menys recursos: com reduir el consum de l’agricultura (60%)?

Per reduir aquest consum, l’agricultura pot fer servir aigües de depuradora per regar. Per fer servir aquest tipus d’aigües (amb microorganismes) s’ha de regar amb reg per degoteig, però els degoters (foradets per on surt l’aigua) s’obstrueixen. Per evitar que s’obstrueixin s’ha de filtrar aquesta aigua, amb filtres de sorra.

Concretament el grup d’en Carles estudia el procés de filtració. Aquests filtres de sorra consumeixen energia. Ells intenten reduir aquest consum energètic i comparem diferents filtres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia