Comunicació

comunicació

TV3 i Catalunya Ràdio, mitjans plurals el 2017, segons el CAC

Catalunya Ràdio i TV3 van mantenir el seu pluralisme informatiu durant l’any 2017, segons un informe fet públic ahir pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que analitza el compliment de les missions de servei públic que tenen encomanades els dos mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Alguns membres del CAC han emès vots particulars, assegurant, però, que pel que fa als casos analitzats no es van complir la neutralitat i l’equilibri necessaris.

Segons l’informe, totes les forces parlamentàries tenen presència en els informatius de TV3 i Cat Ràdio. A la televisió pública el PDeCAT, el PSC i el PP, per aquest ordre, van ser les principals forces polítiques per temps de paraula. A Catalunya Ràdio, el PSC va ser el partit amb més presència, seguit del PDeCAT i el PP. Tant el govern català com el de l’Estat són les agrupacions que disposen de més temps de paraula als informatius.

Pel que fa als temes que van rebre més atenció, van ser les relacions Catalunya-Espanya, la crònica internacional i els esdeveniments culturals.

L’informe també ressalta, quant a la presència de les dones, que tot i que ha augmentat, continuen estant infrarepresentades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia