Comunicació

Carles Cereijo i Marc Sureda reben la Mosca Grossa

Els dos comunicadors empaten a vots i aconsegueixen ‘ex aequo’ el premi positiu de les Mosques de la Informació

Quim Fernàndez rep la Mosca Borda, en un acte en què es va recordar Pere Madrenys

Per primera vegada des que van néixer les Mosques de la Informació, el 1988, aquest any s’ha produït un empat en la votació organitzada entre els col·legiats de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i dos dels tres candidats a la Mosca Grossa van rebre ahir ex aequo aquest premi concedit “a la persona o entitat que, amb la seva accessibilitat, hagi facilitat més la tasca informativa dels periodistes”. Els guanyadors són Carles Cereijo, de Link Productions –que ofereix serveis de comunicació al Consell Regulador de la DO Empordà i a festivals com ara Ítaca–, per ser “un facilitador de feina simpàtic i empàtic”, i Marc Sureda, responsable de comunicació dels ajuntaments de Llagostera i Riudellots de la Selva, definit com a “eficient i amb ganes de sumar”. A l’extrem contrari, Quim Fernàndez, cap de premsa de la Subdelegació del Govern estatal, va rebre la Mosca Borda, per “manca de celeritat i poc interès”. Per contra, Fernàndez va acceptar el premi amb esportivitat.

A l’acte de lliurament de les Mosques de la Informació, que va tenir lloc ahir al vespre a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, també van rebre guardons ja anunciats prèviament el periodista Jordi Xargayó (Mosca del Col·legi), jubilat recentment com a director del Diari de Girona, la trajectòria del qual va ser glossada per Jordi Bosch; i la colla castellera Marrecs de Salt (Mosca de Sant Narcís), amb els seus 25 anys resumits per Jaume Piquer. Tots els premiats van rebre un trofeu creat per l’artista Jordi Mitjà.

El president dels periodistes gironins, Joan Ventura, va obrir l’acte reclamant “un periodisme lliure” i recordant el recent premi Nobel de la pau compartit per dos periodistes, però també el cas del fotoperiodista Albert Garcia, detingut quan cobria els aldarulls per la sentència del procés. A més, hi van intervenir el vicepresident primer de la Diputació, Pau Presas, i Emili Gispert, vicedirector d’El Punt Avui, que va homenatjar el recentment desaparegut Pere Madrenys, memorable periodista d’aquest diari. “Sempre a contracorrent, contestatari tranquil, políticament incorrecte en algunes de les seves memorables entrevistes, amb un somriure permanent”, així el va recordar .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia