Comunicació

Adéu papal televisat

TV3 i TVE dediquen especials des de Roma al primer comiat en vida d'un pontífex, que genera expectació global

Serà el primer adéu en vida papal televisat. I les dues cadenes públiques, TV3 i TVE, dedicaran una programació especial al comiat de Benet XVI.

La cadena catalana va oferir ahir un Sense ficció sobre el llegat del pontífex i els canvis que ha intentat fer dins l'Església. Tant avui, últim dia que Benet XVI es dirigirà als fidels des del Vaticà, com demà, dia oficial del comiat, TV3 obrirà els seus Telenotícies des de la capital italiana. La periodista Núria Solé es desplaçarà a Roma i s'afegirà a l'equip que, amb Vicenç Lozano al capdavant, fa dies que segueix des d'allà tant les eleccions italianes com la informació relacionada amb la marxa del papa. El desplegament dels serveis informatius de TV3 tindrà també la col·laboració del director de Signes del temps, Francesc Rosaura. Precisament, el programa dominical repassarà en la seva edició del 3 de març els últims dies del pontificat i entrevistarà la vaticanista Marta Nin. També recollirà les valoracions de les principals religions presents a Catalunya sobre el papat de Benet XVI.

Pel que fa a la cobertura de TVE, també s'oferiran avui i demà els Telediarios des de Roma, amb Ana Blanco i Marcos López. L'última audiència del papa s'emetrà en directe des del Canal 24 Horas, i el dijous La 1 i també el 24 Horas oferiran en directe el viatge en helicòpter des de la basílica de Sant Pere a la residència de Castel Gandolfo. Aquest especial informatiu, a partir de les 16,45 hores serà conduït per Ana Blanco, acompanyada de Paloma Gómez Borrero.

Les audiències del 2005 de la mort i la ‘fumata' blanca

La mort de Joan Pau II, la nit del dissabte, dia 2 d'abril del 2005, va alterar la graella de la tele amb especials. Els espectadors catalans van triar majoritàriament el programa de Tele 5 –382.000 espectadors i un 21,9% de quota–i el de TV3 –479.000 espectadors i un 20,2%–. Fa vuit anys, Tele 5 era la cadena líder a Catalunya i no hi havia la fragmentació de l'audiència actual amb l'augment de canals sorgits amb la TDT. La cadena privada també va guanyar en quota de pantalla en els especials televisius de la fumata blanca que es van fer el 19 d'abril per al nomenament efectiu del nou cap de l'Església catòlica. Així, Tele 5 va tenir un 22,7%, La 1 un 22,1% i TV3, un 21,7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.