Comunicació

Els premis del gremi

Manuel Cuyàs rep el premi de l'Appec i reivindica la importància de l'associació que agrupa les publicacions en català, que celebrava anit 30 anys d'existència

‘Sàpiens', Bonart, ‘Esguard' i un reportatge de ‘L'Avenç', altres premiats en la Nit de les Revistes

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (Appec) va celebrar ahir els seus 30 anys d'existència en la tradicional Nit de les Revistes, que organitza cada any i en què s'entreguen els seus premis anuals. Un dels guardonats en els XIV Premis Appec, el periodista Manuel Cuyàs, que va rebre el premi a la trajectòria d'un professional, va justament dedicar una part del seu discurs a lloar la importància de l'Appec. En l'acte, conduït per Màrius Serra i al qual van assistir un gran nombre d'editors i diverses personalitats de la política, la cultura i la comunicació, l'articulista d'El Punt Avui va agrair especialment el guardó perquè és “un premi del gremi” i va destacar que l'Appec aplega totes les revistes en català, i que fa 30 anys eren “molt polititzades” i ara “hi ha de tot”, cosa que considera “un bon senyal”. Cuyàs, a més, es va mostrar optimista, tot i les dificultats i l'atur que hi ha, sobre el futur del periodisme: “El veig esplendorós.” Va opinar que la professió periodística “està a la joventut, encara ha de dir el que ha de dir”, i va assenyalar que amb el context actual, “amb els mitjans digitals, les xarxes socials, l'embolic d'informacions no contrastades”, l'ofici de periodista i els mitjans solvents “seran més importants que mai”.

Pel que fa a la resta de guardonats, la revista Sàpiens, especialitzada en història, va ser distingida com a millor publicació; Bonart, editorial de referència en el sector de les arts plàstiques, va rebre el guardó a millor editorial; la primera publicació en català per a tauletes, Esguard, va ser premiada com a millor nova publicació, i El cànem, de fàbrica dels Godó a presó franquista, publicat a L'Avenç, com a millor reportatge. En la Nit de les Revistes també es va guardonar, com és tradició, les revistes que compleixen 25 anys: Terrart i El Mirall. Pel que fa als premis atorgats per votació popular, la millor portada va ser per a Vèrtex i la revista més popular, Enderrock. I el premi especial de la junta a una institució va recaure en la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Cap a un gran club d'editors

El president de l'Appec, Lluís Gendrau, va aprofitar la Nit de les Revistes per anunciar que impulsaran la creació d'un “gran club d'editors” de totes les publicacions catalanes que integri totes les associacions. Va demanar suport a les institucions a aquesta “nova federació d'associacions de publicacions en català”, i per això va reclamar un pla nacional per als mitjans de comunicació. En la cloenda de l'acte, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va qualificar “l'aposta per la unió del sector” de “bona notícia” i va remarcar el paper “essencial” de les publicacions de l'Appec en els últims 30 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.