Comunicació

Telemadrid utilitza Stalin i Hitler per parlar de “la perversió del llenguatge” de catalans i bascos

L'espai ‘Zoom' de l'informatiu de la televisió pública de Madrid acusa els governs català i basc d'usar “estratègies de polítiques totalitàries”

Assegura que es parla de “consulta” enlloc de “ruptura” i de “normalització lingüística” enlloc “d'imposició del català“

“La propaganda estalinista el va crear, els nazis el van perfeccionar i avui s'apodera i s'articula sense que molts en siguem conscients. És la perversió del llenguatge. Obsessionat per imposar el seu llenguatge viu el nacionalisme”. D'aquesta manera comença elvídeo de l'espai Zoom que s'emet dins l'informatiu de la televisió pública madrilenya, Telemadrid, emès el 29 d'abril, en què compara les estratègies propagandistes d'Stalin i Hitler amb l'ús del llenguatge de nacionalistes bascos i catalans. Telemadrid acusa els governs català i basc d'usar “estratègies de polítiques totalitàries”. El reportatge acusa CiU i ERC de “colar la consulta sobiranista” pel dret a decidir quan el que volen dir és “ruptura”.

El vídeo, elaborat per la periodista Cristina Ortega, també assegura que quan a Catalunya es parla de “normalització” el que volen dir és “imposició del català”.

Com a analistes apareixen el sociòleg Armando de Miguel i director del departament de llengua de la universitat Rey Juan Carlos, Fernando Vilches. “Les persones que volen amagar alguna cosa, el llenguatge és una magnífica arma per manipular”, diu Vilches. “Si jo parlo espanyol he de dir Gerona y Lérida”, insisteix Vilches.

També parla del pla Ibarretxe i d'ETA, que assegura que ha imposat el seu “llenguatge del terror”, quan es parla de kale borroka, esquerra abertzale, comando, .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.