Comunicació

Fabra: “El tancament de RTVV és innegociable”

El president d ela Generalitat valenciana subratlla com a inadmissible assumir la readmissió dels treballadors acomiadats

L'actual directora de l'ens, Rosa Vidal, no seguirà perquè no vol assumir el tancament de la cadena pública valenciana

“No vaig a tancar cap col·legi, ni cap hospital per mantindre RTVV. És inassumible actualment haver de pagar els 40 milions d'euros que costaria la readmissió dels treballadors tal i com dicta la sentència”.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, s'ha mostrat contundent en la seua intervenció per a explicar el tancament de RTVV. “El tancament és innegociable”, ha subratllat argumentant que les prioritats del seu govern són el manteniment de la sanitat, l'educació i el benestar social dels ciutadans del País Valencià.

El líder valencià ha explicat que precisament es va optar per practicar un ERO per redimensionar la plantilla i a adaptar-la a la nova realitat de l'administració valenciana. “El nostre objectiu era fer una RTVV assumible i adaptar-la a l'actual conjuntura tal i com hem fet amb altres empreses públiques. Fa dos anys es van destinar 183 milions d'euros per a RTVV i enguany hem destinat sols una tercera part perquè els diners són necessaris per a coses fonamentals”, ha insistit.

Durant la seua compareixença, feta íntegrament en castellà, Fabra ha acusat als sindicats de no voler adaptar-se a la realitat econòmica del País Valencià, circumstància que ha estat desmentida per la presidenta del comitè d'empresa, Salut Alcover. “Hem demanat en diverses ocasions una entrevista amb Fabra i el vicepresident Ciscar, però no hem obtingut resposta”.

Dimissió de Vidal

El president tampoc ha volgut assumir cap responsabilitat política en el procés de l'ERO i afonament de l'ens autonòmic. Es més, ha atribuït exclusivament a la directora de RTVV, Rosa Vidal, la responsabilitat en la gestió de l'ERO. “En la sentència del TSJ es diu que algunes de les decisions de Vidal en la gestió de l'ERO han fet que aquest siga declarat nul”, ha matisat Fabra.

El líder del PP ha anunciat que Vidal no seguirà en el càrrec perquè ella mateixa ha decidit que no assumirà la responsabilitat del tancament de RTVV. Fabra ha dit que a partir d'ara es nomenarà un equip que es farà càrrec del procés d'extinció. “Tractarem que el procés siga el més ràpid possible, els serveis jurídics estudien ara com fer-ho”, ha indicat el president qui ha quantificat en 180 milions d'euros el cost de posar fi als 24 de la radiotelevisió pública valenciana.

Mosca en la pantalla

Més enllà de la compareixença del president Fabra, la televisió autonòmica ha seguit la seua programació als seus dos canals amb alguna variant puntual i amb l'emissió de documentals i informatius.

A la imatge de la RTVV s'ha afegit en pantalla i en l'angle superior dret la inscripció #RTVVnoestanca, amb una clara al·lusió al manifest i la voluntat dels treballadors d'aquest mitjà de comunicació públic valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.