Comunicació

Mas: “A Catalunya no pot passar el que ha passat al País Valencià amb RTVV”

El president lamenta el tancament de Canal 9 i Ràdio 9 i manté que l'oferta per estendre TV3 als valencians és vigent

Segons Mas, és “una llàstima que, des del punt de vista de l'ús de la llengua als mitjans, es perdi pistonada”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat aquest divendres el tancament definitiu de les emissions de la Radio Televisió públiques valencianes (RTVV), i ha assegurat que aquesta situació no arribarà mai a ser possible amb TV3 i Catalunya Ràdio. “A Catalunya això no pot passar. Hi ha d'haver una radio i una televisió públiques potents, que entre altres coses tenen el propòsit de promoure l'ús de la llengua catalana en el nostre territori”, ha indicat. Segons ha explicat, “aquest ús entenem que és un bé comú que s'hauria de poder estendre a tot l'àmbit lingüístic i òbviament el País Valencià forma part d'aquest àmbit, sense primacia de ningú, que ens uneix a tots”.

En aquest sentit, des de l'Índia i preguntat pel tancament d'emissions, el president ha dit que és “una llàstima que, des del punt de vista de l'ús de la llengua als mitjans, això perdi pistonada en un dels territoris d'aquest àmbit lingüístic”.

D'altra banda, Artur Mas ha defensat la vigència de la seva oferta perquè TV3 es pugui veure al País Valencià, i més ara que seria l'única televisió en català. “L'oferiment hi és, i fins i tot està fet de manera formal. Ara bé, una altra cosa és que el govern espanyol vulgui donar sortida a aquesta situació”, ha conclòs.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions poc abans d'intervenir al Fòrum European Bussines and Tecnology Center, a la ciutat índia de Bangalore, on ha tornat a remarcar els beneficis que pel sector tecnològic indi té Catalunya i les oportunitats de col·laboració i negocis existeixen entre la Índia i el sector català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia