Comunicació

La situació del PSC i la canonització de Joan Pau II, avui a ‘L'illa de Robinson'

Al llarg del programa d'aquesta nit s'entrevistarà Joaquim Nadal

Diversos opinadors analitzaran en directe diversos temes d'interès social

El PSC va viure una diada de Sant Jordi, amb un elevat significat simbòlic a Catalunya, força complicada. Aquell dia es va difondre la notícia que nou membres de l'executiva d'aquest partit a les comarques gironines havien anunciat una dimissió en bloc per forçar “un canvi de rumb” en la direcció del partit.

Però aquesta dimissió en bloc va quedar reblada amb la marxa del president de la federació a les comarques gironines, l'exconseller i exalcalde de Girona Joaquim Nadal.

Posteriorment, El Punt Avui va difondre en exclusiva la carta que Nadal va adreçar al primer secretari gironí, Juli Fernández. Era una carta en un to molt dur i, tot i que estava circumscrita a Girona, la seva transcendència al conjunt del que passa en el partit dins de Catalunya estava força clara.

Per parlar de les causes i conseqüències d'aquesta dimissió, però també del moment polític que viu Catalunya en aquests moments, Joaquim Nadal ve avui als estudis d'El Punt Avui Televisió.

Joaquim Nadal serà entrevistat pel director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo. Anteriorment, el director d'El Punt Avui ja va entrevistar per als espectadors de la cadena el president del govern, Artur Mas; el president d'ERC, Oriol Junqueras, i la coordinadoradora d'ICV, Dolors Camats.

L'entrevista amb Joaquim Nadal anirà seguida d'una tertúlia política, durant la qual s'analitzarà el procés polític de Catalunya i la influència de la dimissió de Nadal i d'altres membres de l'executiva gironina.

Actualitat

Però també es tractaran altres temes d'actualitat, com ara la recent canonització de Joan Pau II, en un temps rècord per als protocols del Vaticà, i de Joan XXIII, que s'ha dilatat molt més en el temps.

L'illa de Robinson, com ja és habitual, tancarà amb una exposició de les portades i de les principals informacions de l'endemà d'El Punt Avui i de L'Esportiu. Un responsable de la revista Enderrock explicarà els principals temes que hi publiquen. El programa es tancarà amb una actuació musical de Samitier. El seguirà el programa esportiu Pericos online.

El barcelonista agredit s'explica

Rafel Martín explicarà a L'illa de Robinson la seva esfereïdora experiència. Rafel Martín és soci del FC Barcelona. Dels que els agrada acompanyar el seu equip en els desplaçaments per Catalunya i Espanya. No va fallar a la cita al camp del Mestalla. Poc s'imaginava, quan va anar a animar el Barça, que acabaria passant la nit a la comissaria de la Policía Nacional de València sota l'acusació de no haver-se identificat.

Però és que Rafel Martín duia una estelada a l'esquena, una acte de llibertat d'expressió que pocs cops es tolera fora de Catalunya. Segons va explicar el mateix Martín, quan en la mitja part del partit va aprofitar per anar als lavabos, vuit agents de la policia el van agafar i li van etzibar: “Te vas a enterar, catalán de mierda.” I de seguida va començar a rebre cops de puny a la cara i a tot el cos. El van detenir sense llegir-li els seus drets i va passar la nit tancat, com si fos un delinqüent. Divendres va presentar una querella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia