Comunicació

El comité d'experts planteja una televisió valenciana “nova” amb la meitat de plantilla que l'anterior

La pròxima setmana quedarà constituïda la comissió parlamentària on es treballarà el document i la proposició de llei per a recuperar la ràdio i televisió públiques

El comité d'experts de les universitats de comunicació valencianes planteja un model de radiotelevisió amb una plantilla reduïda, al voltant de la meitat de l'antiga plantilla de Ràdio Televisió Valenciana (que era d'uns 1.600 treballadors) tal com s'indica en el document que marca les bases per a la renovació de l'espai comunicatiu valencià i la restitució del servei públic de radiotelevisió.

El document ha sigut lliurat aquest dimecres al president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en un acte en les Corts on ha estat present el president de la cambra, Enric Morera, la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, i els portaveus de tots els partits amb representació parlamentària. La pròxima setmana quedarà constituïda la comissió parlamentària on es treballarà el document i la proposició de llei per a recuperar la ràdio i televisió públiques.

Abans, però, ha de ser sotmés al criteri del Fòrum Social de l'Audiovisual, format per extreballadors de RTVV i la Taula de l'Audiovisual, segons ha explicat el síndic de Podem, Antonio Montiel, impulsor d'aquest estudi del comité d'experts, que podran fer “esmenes i observacions” abans de lliurar-lo a la comissió parlamentària. Montiel ha afegit que en paral·lel el PSOE ha de retirar el recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de tancament i que l'Audiència Nacional haurà d'alçar la suspensió del procediment laboral per a tindre una sentència sobre si l'anterior expedient d'ERO va ser o no correcte.

El document que s'ha presentat aquest dijous aborda tot un sistema audiovisual valencià, segons ha explicat el catedràtic de Periodisme de la Universitat de València, Josep Lluís Gómez Mompart, amb continguts nous “que tindrà molt poc a veure amb la que existia”. El catedràtic ha incidit que les maneres d'abordar els continguts “seran diferents”. Sobre la dimensió i el finançament de la plantilla, Mompart ha dit que serà l'empresa la que decidirà en funció del model que s'aprove. Sobre el procés de contractació, el document indica que ha de ser transparent i obert tant als treballadors de l'antiga RTVV com a altres professionals, respectant els principis d'igualtat, mèrit i capacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia