«30 minuts» analitza l'alt índex d'atur a Badia del Vallès provocat per la crisi

El programa 30 minuts (TV3, 21.50 h) emet avui Atur registrat: 22%, un reportatge sobre l'impacte de la crisi a Badia del Vallès, com exemple de petit espai on es concentren moltes de les tensions i drames que comporta una alta taxa d'atur. A Badia, la taxa d'atur és de les més altes de Catalunya: el 22%. Es tracta d'una població estrictament obrera i, per això, les repercussions de la recessió hi són més colpidores.

El reportatge mostra com, per sobreviure a la precarietat, la gent depèn tant dels ajuts públics directes com dels plans conjunturals d'obres o les xarxes solidàries, com ara la parròquia, la família o els amics. També hi té un paper considerable l'economia submergida, però molt menys que en les crisis anteriors. Es mostra, igualment, la feina que fan les institucions –en aquest cas, els serveis socials municipals– o l'activitat d'una assemblea local d'aturats.

El treball de TV3 també explica la situació de cap a 80 famílies marroquines que van anar a viure al barri no fa gaire anys i que ara podrien ser desnonades perquè no paguen la hipoteca. Gairebé tots els caps de família treballaven a la construcció i estan a l'atur. Això ha fet destapar un embolic legal, perquè els pisos es van comprar amb crèdits hipotecaris per un preu superior al legalment autoritzat. La Generalitat i l'Ajuntament intenten trobar una solució a aquest cas, però l'afer podria acabar amb un escàndol social o un procés judicial molt complicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.