Comunicació

Conviure amb el cantó fosc

TV3 aposta per un ‘thriller' realista amb la nova sèrie ‘Nit i dia', que vol retratar el món de la medicina legal

Dilluns s'emetrà un reportatge sobre el rodatge i el primer episodi es podrà veure l'1 de febrer

“La gent em pregunta com pots estar en contacte amb coses tan sòrdides i després sortir a menjar un gelat.” Ho diu a càmera el personatge de Sara Grau, la patòloga forense que interpreta Clara Segura, en un dels vídeos promocionals de Nit i dia , la nova sèrie de TV3 i la gran aposta de ficció setmanal per aquest primer trimestre. La frase resumeix el que vol mostrar aquest thriller realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat.

Dilluns a les 22.35 h, la cadena catalana emetrà, com a avantsala de l'estrena de la nova ficció setmanal l'1 de febrer, un reportatge, Dia i nit, l'altra cara de Nit i dia, en què recollirà el rodatge de la sèrie, coproduïda amb Mediapro, i que els seus responsables defineixen com a “complexa i apassionant”.

En la presentació de Nit i dia , el director de TV3, Eugeni Sallent, va posar l'èmfasi en el fet que la sèrie “ajudarà a conèixer i contextualitzar el món de la medicina legal, els forenses, els jutges...”. Sallent va afegir de Nit i dia que retrata de manera “molt versemblant i creïble el món de la medicina legal”.

El productor Jaume Roures, de Mediapro, va explicar que la sèrie els permet treure's dues espines: “veure realitzat un projecte de fa sis anys” i “sobretot fer ficció a TV3, casa nostra”. Va remarcar que “no és una còpia de les sèries que estan tant en voga” i va incidir també en la projecció de Barcelona: “Volíem demostrar que, de la mateixa manera que els americans fan sentir que un poble de Dakota desconegut és pròxim a l'espectador català, a fora poden veure i viure aquest ambient metropolità de Barcelona i sentir-s'hi identificats i vinculats”.

El realisme i l'originalitat de la sèrie van ser dues de les característiques que va remarcar la cap de coproduccions i ficció de TV3, Susanna Jiménez. Els dos creadors de la sèrie són els guionistes Lluís Arcarazo i Jordi Galceran . Arcarazo va destacar el “contrast”, “fonamental en la sèrie”, la qual “no és un CSI a la catalana; no s'estudien els processos científics, sinó l'impacte d'estar en contacte permanent amb l'horror”. També era el primer projecte que no escrivia per encàrrec. Per la seva banda, Jordi Galceran va assenyalar que la sèrie no fa “judicis de valor” en relació amb els personatges i les seves llums i ombres.

El realitzador Manuel Huerga, que ha estat el director de nou dels tretze capítols, una tasca que ha compartit amb Oriol Paulo, va voler posar l'accent en el fet que tant per estètica com per contingut Nit i dia “no deixa res que grinyoli” i és un tipus de ficció que mostra coses gens habituals a TV3”.

LES FRASES

No és una sèrie que vulgui ser escabrosa però s'hi veuen coses que no són habituals en sèries de TV3
Manuel Huerga
Codirector
No és un CSI a la catalana, sinó que mostra l'impacte d'estar en contacte amb l'horror
Lluís Arcarazo
coguionista i cocreador


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia