Comunicació

Reclamen mitjans públics despolititzats

Carles Prats proposa un concurs de mèrits per nomenar els directors

El simposi sobre llibertat de premsa organitzat per la delegació a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya va culminar ahir després de dues jornades de debats. El simposi s'ha centrat en aquesta edició, la segona, en la situació dels mitjans públics a Catalunya, l'Estat i el món.

Carles Prats, responsable de mitjans públics del Col·legi de Periodistes, va intervenir durant una de les taules per descriure la situació a Catalunya. Prats va afirmar que els mitjans públics a casa
nostra necessiten “desgovernalitzar-se” per tal de poder funcionar amb criteris professionals i de servei públic. Prats va afirmar que, en la situació actual, o bé els mitjans estan controlats pel govern, que nomena l'equip directiu amb criteris de confiança política, o bé pels partits: la fórmula segons la qual és el Parlament el que nomena el consell d'administració dels mitjans públics. Prats va posar el cas de Barcelona Televisió com un dels models a seguir: el seu director, va explicar, és nomenat a través d'un concurs públic, en què compten els mèrits professionals dels aspirants, i no de manera eventual segons la voluntat de l'alcalde o del ple municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia