Comunicació

La CCMA assegura que Barberà pot continuar a TV3, si ell ho vol

Fonts de la corporació recorden que existeix la possibilitat de no acollir-se al Procediment d'Acomiadament Voluntari engegat el 2013

Afirmen que altres professionals de més de 61 anys han optat per continuar treballant a la televisió

Fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han assegurat aquest dijous que el periodista Jaume Barberà pot continuar treballant a TVC després dels 61 anys, si ell així ho desitja. El presentador del programa Retrats ha anunciat aquest dijous que haurà de deixar la televisió pública catalana al final d'aquesta temporada com a conseqüència del Procés d'Acomiadament Col·lectiu (PAC) iniciat el 2013, i que preveu la marxa dels treballadors de més de 61 anys.

Les fonts recorden que l'empresa i els representants dels treballadors (els comitès d'empresa de TVC i Catalunya Ràdio) van acordar incloure la possibilitat de continuar voluntàriament renunciant a les indemnitzacions i mesures de compensació establertes al PAC.

Segons les fonts, “això no seria un cas únic: hi ha altres professionals de TV3 de més de 61 anys que sí que han decidit continuar treballant a TV3, havent renunciat a acollir-se al PAC”.

L'empresa defensa que el procés d'acomiadament col·lectiu va ser una “mesura inevitable” per reduir els costos de la CCMA, degut a la reducció dràstica del seu finançament, que van passar dels 457 milions del 2010 als 297 milions del 2013. “Aquesta mesura de contenció pressupostària, més les altres aplicades obligatòriament des del 2011, han permès estabilitzar la situació pressupostària la CCMA i han evitat el seu col·lapse i inviabilitat empresarial”, conclouen les fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia