Comunicació

‘CAT escaldat', la vacuna d'El Punt Avui Televisió contra les falses promeses

El programa, elaborat pel Andreu Mas, recorda tots els compromisos incomplerts d'Espanya

Exercici de memòria contra la tercera via

L'argumentari d'Espanya perquè Catalunya no faci la seva via és força pobre: o bé s'amenaça amb tota classe de desastres econòmics i socials o, d'una manera més o menys subtil, es ven als ciutadans
les bondats de romandre dins d'Espanya.

És llavors quan s'apunta la solució a mida. És a dir, una fórmula que permeti resoldre l'encaix de Catalunya amb Espanya d'una vegada. Totes les propostes que es podrien incloure en aquest paquet evanescent han adoptat el nom genèric de tercera via.

Efectivament, a mida que avanci el procés que ens ha de portar els catalans a exercir el nostre lliure dret a decidir, Madrid alternarà el pal i la pastanaga, les amenaces i les promeses. Unes promeses que després, a l'hora de la veritat, o no es compleixen o es compleixen a contracor i amb retard.

A CAT escaldat aigua tèbia tem es fa, de dilluns a divendres, un repàs de tot allò que els governs espanyols, de tots els colors, han promès a Catalunya i que després no només no han complert sinó que a sobre han reaccionat amb menyspreu o agressivitat quan se'ls ha recordat el compromís.

El programa és, doncs, un repàs a tot allò que el govern espanyol ha dit que faria per Catalunya, però que després tot ha quedat tancat en un calaix. És vell, també, l'argument que l'Estat no vol fer res per Catalunya que no pugui fer a Espanya. Es tracta d'un antic principi que queda reflectit, de manera cardinal, en l'Estat de les Autonomies, per diluir el poder de Catalunya i per aconseguir allò que “els catalans no siguin més que els espanyols”, un principi que explica moltes polítiques.

El programa, elaborat i presentat pel periodista Andreu Mas, demostra que no hi haurà cap proposta nova que pugui fer el govern espanyol que no hagi fet en el passat i que no hagi acabat desada en un calaix.

CAT escaldat és, doncs, un exercici de memòria que ens ajuda a desconstruir l'argument que existeixen terceres i quartes vies. Un exercici fet en petites píndoles que sempre es clouen amb una frase d'un personatge històric, que recull l'esperit del que es vol denunciar.

Una vida al Barça i festes

Els espectadors d'El Punt Avui Televisió també tenen l'oportunitat de conèixer la feina d'altres televisions d'àmbit local. Per exemple, aquesta nit, en l'espai ‘La meva vida al Barça', s'entrevista a Cristina Cubero, periodista esportiva i directora de relacions externes del ‘Mundo Deportivo'.

Cristina Cubero explicarà en el programa d'aquesta nit moltes anècdotes de la seva trajectòria vinculada al Futbol Club Barcelona, des dels anys 90, que va ser justament l'etapa del ‘Dream Team', en la qual es va començar a cimentar la fama de millor equip del món.

A més, el programa ‘Gaudeix de la festa' d'avui està dedicat al Delta de l'Ebre, i més concretament, a una festa on trobem arròs i jotes. Aquesta és una de les tradicions més intenses i viscudes en aquest territori.

La segona part de l'espai es dedica a les festes tradicionals de Sant Medir, a la Vila de Gràcia, i de Sant Miquel, a la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia