Comunicació

TDT, prorrogada

El govern espanyol estudia allargar tres mesos el temps per a la nova apagada atenent a les peticions dels instal·ladors d'antenes

La UE avisa a l'Estat que ha d'entregar les freqüències del 4G “al més aviat possible”

Els instal·ladors calculen que la meitat dels 182.000 edificis catalans –una gran part, a la demarcació de Barcelona–que necessiten adaptar les seves antenes col·lectives per continuar rebent l'oferta completa de canals de televisió una vegada finalitzi el procés d'alliberament del dividend digital –que suposa la reubicació dels canals televisius per donar espai a les noves xarxes 4G– no estaran adaptats abans del gener, termini màxim imposat per la UE. Aquestes xifres les va fer públiques fa una setmana la Federació Catalana d'Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (Feceminte), que va demanar una moratòria d'un mínim de tres mesos per poder fer front a totes les peticions. De fet en l'àmbit espanyol, la federació d'instal·ladors, organitzacions d'usuaris i operadores de televisió han demanat reiteradament al govern ajornar l'aplicació del dividend digital fins al primer trimestre del 2015 veient la impossibilitat de complir amb els terminis.

Components d'Àsia

El principal problema que alenteix l'adaptació de les antenes respon a problemes en el subministrament d'amplificadors. Segons publicava El Economista, el sector va tenir coneixement de les necessitats de l'equipament a l'estiu, moment en què es van realitzar les comandes en massa als fabricants, en la seva majoria asiàtics. L'enviament d'aquests components té un termini aproximat de cinc mesos. El president de Feceminte, Roman Lantarón, va assegurar que la falta de material no és culpa dels fabricants, sinó del govern espanyol, que ha trigat a proporcionar la informació per a les adaptacions, i tampoc ha proporcionat informació suficient a l'usuari final. De fet, el procés per resintonitzar la TDT va començar el 26 d'octubre, quan l'usuari va haver de buscar en el menú del comandament els nous canals. Alguns models de televisors afegeixen de manera automàtica les noves freqüències, que es troben localitzades al final de la llista de tots els canals sintonitzats prèviament. Hi ha algunes cadenes, com és el cas de les del grup Atresmedia, que senyalitzen en pantalla el canal antic amb “Antena3desaparece” i indiquen les noves freqüències. Per evitar una apagada televisiva en negre dels edificis que no hagin pogut fer la nova resintonització d'aquí a un parell de setmanes, el govern espanyol estudia amb el sector allargar fins a l'abril el temps d'emissió simultània; és a dir, el que permet veure tant les noves freqüències com les antigues. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va deixar entreveure dimarts la possibilitat d'una pròrroga. I ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, també va confirmar que s'està treballant en aquesta línia. D'altra banda, la Unió Europea (UE) va alertar ahir, però, que l'Estat ha d'entregar a les operadores de telecomunicacions les freqüències destinades al 4G “al més aviat possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia