cultura

Societat

Ramon Faura, impulsor de la música en català a Catalunya Nord, guardonat pels premis Carulla

Els altres guardonats pels Premis d'Actuació Cívica són Mohamed El Amrani, Filo Farré, Felip Munar, Laia Serrano i Martí Teixidó

Els premis es lliuraran el proper 2 de març a l'Ateneu Barcelonès en prresència de la presidenta del Parlament Carme Forcadell

Ramon Faura ha guanyat un dels Premis d'Actuació Cívica de la Fundació Carulla d'enguany. Faura és promotor de la música en català a la Catalunya Nord a través del col·lectiu Angelets de la Terra, del que n'és el fundador. És militant per la llengua i la cultura catalana del Rosselló. Va estudiar el català, que considera la seva llengua, a la Universitat de Girona. En 2001, va crear l'associació Angelets de la Terra “per donar un nou impuls al catalanisme cultural i polític a la Catalunya Nord.” Durant 15 anys, els Angelets de la Terra han desenvolupat moltes activitats per «recatalanitzar» la Catalunya Nord i fer-la conèixer arreu dels Països Catalans: la penya de rugbi de la USAP i dels Dragons Catalans, el projecte Descobrir Catalunya per fer conèixer les festes populars catalanes als nouvinguts, la Crida pel Català a la SNCF (servei dels ferrocarrils francesos), la diada de Sant Jordi Jove a Perpinyà (2005 a 2008), el Festival de la Setmana per la Llengua (2007 a 2012). El darrer és el Col·lectiu Joan Pau Giné, que ara s'anomena Col·lectiu Angelets de la Terra, format per músics de Catalunya Nord per revifar la creació musical en català. Compta amb la participació de 90 formacions de Catalunya Nord i 80 formacions de la resta dels Països Catalans.

Fundació Carulla

La Fundació Carulla atorga des de l'any 1983 els Premis d'Actuació Cívica amb l'objectiu de “distingir i reconèixer trajectòries vitals al servei del país.” Es tracta de sis guardons, dotats amb 5.000 euros cadascun, que també persegueixen “sensibilitzar socialment a través de la tasca duta a terme per persones poc conegudes, sovint anònimes però exemplars, en diversos àmbits de la vida.”

El jurat format per Antoni Bassas, Damià Pons, Vicent Partal, Mariona Carulla i Joaquim Coello ha premiat també Mohamed El Amrani, emprenedor i innovador social a l'Empordà.

Filo Farré, referent pedagògica al Camp de Tarragona.

Felip Munar, recuperador de la glosa mallorquina.

Laia Serrano, impulsora de la Fundació BarcelonaActua.

I Martí Teixidó, promotor del plurilingüisme.

Els premis es lliuraran el proper 2 de març, a les 19h, a l'Ateneu Barcelonès. La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, presidirà l'acte, i l'acompanyaran el president de la Fundació Carulla, Joaquim Coello, i la directora general de la Fundació, Marta Esteve. La periodista Ariadna Oltra conduirà el lliurament dels premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA