Cinema

Cultura

Neix un festival dedicat al cinema francòfon

La darrera pel·lícula del director i actor Albert Dupontel, Au revoir là-haut, una superproducció ambientada en la Primera Guerra Mundial guardonada en el Festival de Sant Sebastià, nominada a tretze premis Cèsar i basada en la novel·la homònima de Pierre Lemaire guanyadora del premi Goncourt, inaugurarà el dia 1 de març la primera edició del festival Ohlalà!, dedicat al cinema francòfon. El festival tindrà lloc entre l’Institut Francès i els cinemes Texas fins al dia 8 d’aquell mes.

La intenció del festival és donar a conèixer pel·lícules de diversos gèneres de l’àmbit francòfon –la majoria són franceses, però també n’hi ha de Bèlgica, Suïssa, Tunísia i Senegal– que han tingut un bon acolliment en els festivals i bones crítiques però que, majoritàriament, no tenen distribució a casa nostra. Aquesta primera edició s’ha triat com a padrí del festival el director francès Cédric Klapish, que serà un dels diversos convidats que vindran. Per a la codirectora de l’Ohlalà! Mélody Brechet-Gleizes, “Klapish està molt connectat a Barcelona arran de la seva pel·lícula Una casa de bojos i ens semblava una manera d’establir un vincle entre França i Barcelona”. Klapish serà protagonista d’una retrospectiva de cinc de les seves pel·lícules que es podrà veure als cinemes Texas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia