cultura

Cultura

El Festivalot es trasllada a la Devesa

El Festival de Música en Família, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny, creix i porta els concerts a l’Auditori i al seu voltant

Un canvi d’espai que no modifica els elements que defineixen un festival que és ja un referent

Només té quatre anys, però el Festival de Música en Família de Girona ja ha fet honor al seu nom, el Festivalot, i es converteix en un festival gran. Després d’aplegar més de 10.000 persones en un cap de setmana en l’última edició, s’ha marcat com a objectiu créixer en aquesta quarta edició, i per aquest motiu s’ha decidit canviar d’escenari i traslladar-se del Teatre Municipal i el Barri Vell a l’Auditori de Girona i el parc de la Devesa, espais on es podran ampliar el nombre d’activitats i oferir una major comoditat a les famílies.

El motiu d’aquest canvi és la dimensió que ha agafat el festival, que s’ha convertit ja en un referent dels festivals familiars de Catalunya. El canvi més visible és el trasllat dels seus concerts de pagament a la sala Montsalvatge i la sala de Cambra i dos escenaris gratuïts al davant del recinte, protegits per l’ombra dels plàtans de la Devesa.

Un creixement que no afecta gens el model, perquè el concepte es manté amb l’objectiu d’apropar la música a tot tipus de famílies, mantenint una àmplia oferta de concerts i activitats gratuïts, a més de facilitar espais de serveis lúdics per als més menuts i gastronòmics (tipus foodtrucks) per a tothom.

Pel que fa la programació , destaquen grans noms de l’escena musical catalana que han adaptat el format dels concerts al públic familiar, com ara Blaumut, Els Catarres, Mishima, Manu Guix, Mazoni, Cesk Fraixas o Marinah (component d’Ojos de Brujo), així com sòlids grups o cantants com Roger Canals, Dàmaris Gelabert o el valencià Dani Miquel, que són tot un referent en la música infantil.

Transversal i solidari

En una edició en què es confronta l’etern dilema si ets més de The Beatles o dels Rolling Stones –hi haurà un concert tribut per a cada banda–, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, es va mullar i va dir que dels primers però que en tot cas el festival està pensat “per atraure públic de tots els gustos”. Un festival al qual va qualificar d’haver arribat a “l’excel·lència” i que “encaixa perfectament amb la programació cultural de la ciutat, ja que es tracta d’un esdeveniment transversal, que no només arriba a tots els públics sinó també a tot el territori”. En la presentació hi van intervenir també el diputat de Cultura de la Diputació de Girona Albert Piñeira; la directora del festival, Rita Peré, i un dels directors artístics, Joan Enric Barceló, d’Els Amics de les Arts.

Igual que en els últims anys, el festival tornarà a tenir una vessant solidària. S’editarà un CD amb un recull de cançons dels artistes programats que es vendrà durant els dies de l’esdeveniment, i tots els beneficis que es recullin amb aquestes vendes es destinaran a l’associació Xaropclown .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic