cultura

La mostra conté peces i plànols de nou edificis de les comarques gironines

Una exposició descobreix la faceta d'interiorista de l'arquitecte Rafael Masó

L'exposició Masó: interiors, que es pot visitar a la Casa Masó i al Museu d'Història de Girona , recull unes 260 peces de l'obra d'interiorisme de l'arquitecte gironí. Comissariada per Jordi Falgàs, la mostra és un recorregut per una de les facetes més desconegudes de Masó: el disseny i la decoració de la llar. A la Casa Masó es poden veure peces i documents relacionats amb aquest edifici, mentre que la major part de l'exposició es troba a la sala oberta del Museu d'Història de Girona.

Entre els objectes exposats hi ha mobiliari, escultures, croquis i dibuixos, vitralls, brodats, plànols i fotografies històriques i actuals. Les peces pertanyen a nou cases de diverses poblacions de les comarques gironines: la mateixa Casa Masó, l'Apartament Masó Bru i la Casa Ensesa de Girona; la Casa Quintana, la Casa Carles i el Palau Solterra de Torroella de Montgrí; la Casa Masramon d'Olot; la Casa Salietti de l'Estartit, i la Casa Casas de Sant Feliu de Guíxols. En el disseny d'interiors, Masó plasmava els valors noucentistes i de l'arquitectura del centre i el nord d'Europa de principis del segle XX, basada en la geometria, la simplicitat i la transparència.

L'exposició es podrà visitar a Girona fins al 25 de setembre. Posteriorment, s'instal·larà al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, el Museu de la Garrotxa d'Olot i el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, institucions que també han col·laborat en la preparació de Masó: interiors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic