cultura

El poblat ibèric del Turó Rodó ja és un espai cultural, a Lloret

El poblat ibèric del Turó Rodó ja és un centre cultural i de visita més a Lloret de Mar. El nou espai va ser inaugurat divendres amb l’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), i la directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, entre d’altres.

Les feines de reconstrucció, en què ha col·laborat el govern a través del pla del foment del turisme, s’han fet en la casa número 6, una de les set que estan adossades a la muralla nord del Turó Nord. “La reconstrucció ha estat dirigida i supervisada per l’arqueòleg Jordi Moré, expert en arquitectura ibèrica. El que s’ha fet és una reconstrucció fidel del que va ser aquesta casa”, va explica Fuentes.

La casa ibèrica reconstruïda al Turó Rodó és de planta quadrangular i estava composta per dues sales (una tindria funcions de residència i emmagatzematge i una avantsala, més petita, destinada al treball, com ara feines artesanals o domèstiques). És una distribució com la dels jaciments ibèrics com ara Puig Castellet o Montbarbat.

El poblat ibèric del Turó Rodó es va formar pels volts del 200 aC. Ara s’integrarà a l’oferta turística del Museu Obert de Lloret i de la Ruta dels Ibers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia