cultura

exposició itinerant

La Penyora dedica El Patio a les esclaves sexuals del s. XXI

El festival itinerant, que ha visitat gairebé totes les presons catalanes, tornarà avui al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona

“És l’únic d’aquestes característiques a l’Estat català”, diuen

L’associació La Penyora Cultura ha organitzat avui la 12a edició del festival “a porta tancada” El Patio, a l’auditori del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, abans conegut com Wad-Ras, on l’equip artístic i tècnic comandat per Consol Ribas i Lluís Llamas torna per quarta vegada per portar-hi “cultura, criteri i una mica de llibertat”, segons Ribas. El festival, presentat ahir amb una de les singulars rodes de premsa de La Penyora –en la qual es van recitar poemes i es van cantar fandangos i temes de hip-hop reivindicatiu–, vol servir també per donar a conèixer i denunciar el tràfic de persones –el segon més important del món, entre el d’armes i el de drogues– i l’existència d’esclaves sexuals en ple segle XXI. “Espanya es revela com una destinació de turisme sexual. La prostitució mou 50 milions al dia, 18.000 milions a l’any. Els tentacles de les màfies s’acomoden al nostre sistema i compten amb la inhibició del ciutadà i de les institucions”, s’afirma en el text de presentació d’El Patio, un festival que ha visitat fins ara gairebé tots els centres penitenciaris de Catalunya, inclosa la recentment tancada Model, i que es presenta com “l’únic d’aquestes característiques a l’Estat català”.

El Patio 2017 s’organitza amb la col·laboració de l’Escola de Formació de Persones Adultes Concepción Arenal del centre penitenciari, i rep també el suport de la Xarxa Dones Girona, representada ahir per la seva presidenta, Carme Bosch i Amblas: “Som conscients que és molt difícil abolir la prostitució, però almenys s’hauria de dignificar: que sigui una feina com qualsevol altra i que les prostitutes puguin cotitzar o sol·licitar una hipoteca”.

LA FRASE

Intentem portar a les presons cultura, criteri i una mica de llibertat, d’una manera totalment voluntària
Consol Ribas
codirectora amb lluís llamas del festival El patio

LA XIFRA

135.000
treballadores sexuals hi ha a l’Estat espanyol, i s’estima que 9 de cada 10 ho fan sota la pressió de les màfies.

‘Hip-hop’, flamenc, poesia i humor

Més de 300 internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona assistiran aquesta tarda al festival que els han preparat La Penyora i els seus col·laboradors, sempre altruistes i implicats al màxim en els projectes que impulsen Ribas i Llamas. El festival serà presentat per la periodista sabadellenca Elisabet Carnicé i inclourà les actuacions de l’actriu i poeta cubana Amparo Parra; els cantants africans de hip-hop, reggae i dancehall Prince Osito i Crotchet Fiona –que ahir va interpretar un nou tema del seu nou disc, Kemilo, que sortirà d’aquí a un parell de mesos–; els intèrprets de flamenc Jordi Fornells (veu) i David Picazo (guitarra), i un número de màgia i humor gestual a càrrec de Toni Cors i la periodista Ester Bertran, també coautora amb Mercè Sibina del documental L’espera, que mostra la difícil situació dels refugiats atrapats al camp grec d’Idomeni, víctimes de les màfies i d’una Europa que no els vol obrir les portes. L’equip tècnic del festival el formen Antoni Correa, Alexis Cabarrocas, Salvador García i Carles Martínez, i les Twin Sisters han fet el cartell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]