Art

exposició

Albert Serra exposa ‘Roi Soleil’ a Cadaqués

És una pel·lícula de 61 minuts que mostra la ‘performance’ de l’actor Lluís Serrat

El director de cinema Albert Serra ha estrenat a la Galeria Cadaqués la videoinstal·lació Roi Soleil. Es tracta de la primera exposició de l’artista i realitzador en una galeria privada i mostra en una sola pantalla una obra de 61 minuts de durada que s’exhibeix dos cops cada dia (a les 19.30 h i a les 20.30 h). Parteix de les imatges que va rodar en una performance que li va encarregar la Galeria Graça Brandão de Lisboa a principis d’any.

Reprenent la idea original de la pel·lícula La mort de Lluís XIV, que en un primer moment s’havia de dur a terme com a performance al Museu Pompidou de París, l’artista va demanar al seu actor fetitxe, Lluís Serrat, que escenifiqués durant set dies la lenta agonia del monarca francès, fins a la mort definitiva, davant dels visitants. La performance va durar unes 29 hores enregistrades íntegrament, i ara Serra n’ha fet la peça que exhibeix a la Galeria Cadaqués.

La Galeria Cadaqués, situada en aquest municipi de l’Alt Empordà, presenta cada estiu, des de fa 14 anys, una exposició “singular”, segons indiquen els responsables de la institució, per mitjà d’Huc Malla i de l’escriptor i crític d’art Vicenç Altaió. En les tres últimes temporades es va mostrar A Joseph Beuys (2016), Cadaqués. Porta d’entrada (2015) i Richard Hamilton (2014, premi Associació Catalana de Crítics d’Art).

El director de cinema Albert Serra ha participat en la Biennal de Venècia i la Documenta de Kassel i els seus films s’han vist a museus com ara el MoMA de Nova York, el Pompidou de París, la Tate Modern de Londres, el Museu Nacional Centre d’Arts Reina Sofia i el Macba, entre d’altres. Pel que fa a La mort de Lluís XIV, li ha valgut no només el reconeixement de la crítica internacional en festivals com ara el de Canes, sinó també el premi Jean Vigo, creat el 1951 i reservat a produccions franceses, i que han rebut autors de la categoria de Jean-Luc Godard, Alain Resnais, Chris Marker, Maurice Pialat i Olivier Assayas. Es dona, a més, la circumstància que Serra és el primer autor de l’Estat espanyol que ha estat distingit amb aquest prestigiós guardó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona