Música

concerts musicals

La Mirona dedicarà concerts familiars a Marley i els Stones

Natxo Tarrés & The Wireless i Smoking Stones hi actuaran dos diumenges al migdia dins del cicle Xics’n’Roll

La sala obre la temporada divendres amb The Other Side-A Pink Floyd Live Experience

La sala de concerts saltenca La Mirona obrirà la nova temporada aquest divendres amb un nou espectacle de The Other Side-A Pink Floyd Live Experience (23 h, 15 i 18 euros), la formació menorquina, amb el cantant Shanti Gordi, que ja ha demostrat anteriorment a La Mirona per què és un dels millors grups d’homenatge als autors de The Wall, amb una espectacular posada en escena. Fins a final d’any La Mirona ha preparat, sota la direcció de Quim Marcé, una programació variada, amb una vintena de concerts, durant la qual la sala clourà les celebracions del 15è aniversari i, com ja és tradicional, celebrarà el 16è aniversari amb l’Orquestra Di-versiones, el 15 de desembre. De la nova temporada destaquen noms com ara The Adicts, Trombone Shorty, Inconscientes, Decibelios, Bad Bunny –el nou fenomen del trap llatí– i altres tribute bands com ara els prestigiosos Brothers in Band (Dire Straits), programats el 18 de novembre, i Derivas, que el 20 d’octubre celebraran a La Mirona el Dia H, l’homenatge que es fa des d’una dècada a Héroes del Silencio en diferents ciutats d’Europa i Amèrica. A més, els gironins La Tosca Brava i els rosincs i metàl·lics Olvido, celebraran 10 anys en dos concerts amb convidats, el 25 de novembre i el 7 de desembre, respectivament.

Xics’n’Roll pedagògic

En el marc del nou projecte de concerts familiars Xics’n’Roll, impulsat per les Cases de la Música de Catalunya, La Mirona oferirà dues actuacions per a tots els públics, dos diumenges a les 12 del migdia: Natxo Tarrés (Gossos) hi presentarà el 8 d’octubre el seu homenatge a Bob Marley, amb el grup The Wireless, i el 12 de novembre la banda barcelonina Smoking Stones oferirà la seva fidel revisió dels clàssics stonians. Aquests concerts, amb un volum sonor adaptat a les oïdes dels més petits, també intentaran que pares i fills no només gaudeixin junts de la música en directe, sinó que també coneguin millor aquests grans referents de la música popular, a partir de les explicacions que oferirà un presentador sobre les cançons i els seus intèrprets originals. Per al públic familiar també hi haurà Orelles de Xocolata, el 3 de desembre, i el Mironadal, amb Mainasons i Pere Hosta, el 17 de desembre.

La temporada del 16è aniversari de La Mirona, amb uns preus que notaran la baixada de l’IVA cultural del 21% al 10%, continuarà apostant pel rap i el hip-hop –Sacrificio y Pasta + Doble, dissabte vinent (21 h, 10 i 12 euros)– i, en general, per l’obertura al públic més jove, amb propostes com ara el porto-riqueny Bad Bunny , que acumula milions de visionats a Youtube i que ha creat una gran expectació per la seva actuació a Salt, el 22 de setembre, amb Luka Caro, Jordi MB, Cosmik i Dj Franklin.

A més dels ja anunciats concerts de Patáx, dins del Girona Jazz Festival, i la cantant maliana Oumou Sangaré i el trombonista nord-americà Trombone Shorty, en el marc de Temporada Alta, La Mirona també serà la seu, el 13 d’octubre, de l’Oktober Oi! Fest, que inclourà les actuacions de The Adicts, Decibelios, Dr. Ring Ding, Juantxo Skalari i la banda australiana de folk-punk The Rumjacks.

Els quatre grups semifinalistes del concurs Intro –Roko Banana, Agnès & The Pèpits, Person Person i Liar Desire– actuaran el 29 de setembre, i Inconscientes, el grup de rock liderat per Iñaki Uoho Antón (Extremoduro) ho farà el 30 de setembre. Curtcircuit portarà els valencians Smoking Souls i els cellerencs CampikiPugui, el 24 de novembre, i els grups Shouting Last, Failovers i Max Power participaran l’1 de desembre en un concert solidari per recollir joguines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic