cultura

El cinema català venç a Màlaga

Un any després que Carla Simón guanyés la Bisnaga d’Or per Estiu 1993, el cinema català va tornar a sortir victoriós, ahir, del Festival de Cinema de Màlaga. Les distàncies, un drama intimista sobre l’amistat dirigit per Elena Trapé (Barcelona, 1976), va ser reconegut amb els premis a millor pel·lícula, direcció i actriu ex aequo. El jurat va valorar una història que narra el desencant inesperat d’un grup d’amics que es retroben a Berlín, entre què hi ha Alexandra Jiménez, premi a millor actriu ex aequo amb Valeria Bertuccelli per The queen of fear.

D’altra banda, la també catalana Amb el vent, primer llargmetratge de ficció de Meritxell Colell (Barcelona, 1983), que fa unes setmanes va presentar-se a la Berlinale, va obtenir el màxim reconeixement en la secció Zonazine, dedicada als projectes més creatius. Tots dos premis tornen a posar en relleu la irrupció d’una nova generació de cineastes catalanes en festivals internacionals.

Javier Rey, d’altra banda, va ser distingit com a millor actor per Sin fin, mentre que el guardó a la millor pel·lícula iberoamericana va recaure en Benzinho, de Gustavo Pizzi. En la secció de documentals, el premi va ser per a Ainhoa ya no soy esa, de la xilena Carolina Astudillo, resident a Barcelona. El premi especial del jurat va ser compartit per a Casi 40, de David Trueba, i The queen of fear. El Festival de Cinema de Màlaga clausurarà la 21a edició aquest diumenge, i el cinema català hi ha deixat de nou la seva empremta en més de 35 produccions. El certamen també ha homenatjat el director Juan Antonio Bayona i l’actriu Mònica Randall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA