cultura

Medinyà s’aboca al conte

Escriptors, il·lustradors i lectors estan cridats dissabte a la novena fira

Aquesta edició posarà l’èmfasi en la il·lustració com un aspecte creatiu del conte

Els contes, a vegades, es fan realitat. Per exemple, el de Medinyà, que es va realitzar ara fa just nou anys, quan un grup de joves amb empenta van tirar endavant la primera edició d’una fira especialitzada dedicada al conte infantil i juvenil: el conte com a eix de trobada de totes les persones, petites, joves i grans, que estimen aquest gènere artístic i literari.

L’èxit va ser immediat, “inaudit”, en paraules de Guillem Terribas (Llibreria 22), aleshores un dels assessors i dels primers a col·laborar en aquell projecte que ningú, ni ell mateix com confessa, s’imaginava que arribaria tan lluny. Un èxit que ha estat possible, com destaca una de les responsables actuals, gràcies a l’empenta de l’associació organitzadora i, sobretot, de la implicació de tot el poble: “La gent fa la festa!”

I és amb aquest mateix ànim i ganes d’encabir tant l’àmbit professional del sector com el públic familiar, que la Fira del Conte arriba dissabte (fins ara tenia lloc els diumenges) per tornar a posar en contacte lectors, escriptors i il·lustradors, artistes de diferents àmbits creatius, famílies, contistes i artesans que volen viure una jornada de conte.

En aquesta novena edició, la Fira del Conte posarà l’èmfasi en la il·lustració com un aspecte creatiu i en la voluntat de buscar la complicitat entre la il·lustració i el text. Entre altres activitats d’un dia intens –per exemple, cada mitja hora hi haurà la presentació d’algun llibre–, destaca la conversa que mantindran dos autors, Carles Sala –que celebra 10 anys de la publicació d’un dels seus contes– i Nayat Kahi, que presenta la seva primera publicació. També es presentarà el guanyador del IV Concurs de Conte Il·lustrat Modest Prats, titulat El món esborrat i que és obra de Roser Rimbau i Cesc Pujol.

Pel que fa a novetats, aquest any es farà un acte de reconeixement a la trajectòria de la il·lustradora Roser Capdevila, autora que dona nom precisament a un dels concursos, el d’il·lustració en directe, i que com a premi destaca la publicació a la revista infantil Piu-Piu. Al vespre hi haurà lectura de contes d’adults, amb la participació de Núria Martí, Josep Maria Fonalleras, Mercè Saurina i Jaume Torrent.

I entre la farcida programació de teatre infantil, destaca Rats, de la companyia Campi Qui Pugui –premiat com a millor espectacle de carrer 2015–, en què el Flaustista d’Hamelin apareix pels carrers fent saltar i ballar les rates, sorprenent petits i grans. Un altre conte que es fa realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia