Altres

L’experiència blanca

La setena edició del festival White Summer oferirà més de 200 activitats del 4 al 26 d’agost a les Serres de Pals, on s’esperen 160.000 visitants de totes les edats

La inauguració anirà a càrrec de la companyia argentina de teatre i dansa aèria Voalà

“Nosaltres continuem mirant el cel, com ja ho feien els grecs”, afirmava ahir al CaixaForum Girona Miryam Cuatrecasas, promotora del festival White Summer , per presentar-ne la 7a edició, que tindrà lloc del 4 al 26 d’agost a les Serres de Pals, al voltant del Mas Gelabert, en una superfície que supera els 30.000 metres quadrats. I realment, aquest macrofestival on passaran moltes coses tots els dies –més de 200 activitats entre concerts i espectacles diversos, exposicions, xerrades i una àmplia oferta gastronòmica– ha estat concebut sobre el terreny com una constel·lació on diferents nòduls o punts de referència estaran comunicats a través de la gespa de la finca pels anomenats “camins del desig”. Mirant el cel també hi haurà Nagore, l’avatar físic i digital que protagonitza aquest any el cartell i tota la imatge gràfica.

White Summer es presenta com “una experiència d’experiències” que aquest any preveu superar els 140.000 visitants de l’any passat i atreure unes 160.000 persones, literalment de totes les edats. De fet, una de les novetats d’aquest any serà el projecte Super Kids, una àmplia zona on tindran lloc espectacles, tallers i activitats creatives i de conscienciació sobre el medi ambient, adreçades a la mainada i les famílies, amb la col·laboració de la Fundació Bancària La Caixa –un dels principals patrocinadors del festival– i la Fundació Ramon Noguera. Al White Summer també hi actuaran Dàmaris Gelabert, El Pot Petit o The Penguins amb el seu Reggae per Xics.

El setè White Summer s’inaugurarà el 4 d’agost amb l’espectacle Voalà Station, de la companyia argentina de teatre i dansa aèria Voalà, que promet ser tant o més espectacular que l’obertura de l’any passat amb La Fura dels Baus. El dissabte 4 serà el Dia de la Solidaritat –1 euro de cada entrada es destinarà a la Fundació Ramon Noguera– en un festival que promou també la sostenibilitat, premiant la venda d’entrades per internet que no facin malgastar paper i utilitzant gots 100% biodegradables, fets amb blat de moro. White Summer també aposta per “treballar amb empreses i proveïdors de proximitat” i la seva previsió d’impacte econòmic sobre Pals i el seu entorn s’incrementa aquest any de 5 a 6,5 milions d’euros.

En els 9 escenaris del festival tindran lloc nombroses actuacions musicals, programades per Francesc Viladiu (Alter Sinergies): Andrea Motis, Beth, The Otis Redding Show, Brodas Bros, The Hanfris Quartet, La Dinamo o Dj Harvis (Dani Guijarro) són alguns dels noms ja avançats de la programació musical, que es clourà a finals d’agost amb uns concerts especials.

També hi haurà xerrades (Talks White Summer) amb ponents com ara Elsa Punset, Albert Espinosa o Xevi Verdaguer, i una àmplia proposta d’arts plàstiques, coordinada per Tatiana Blanqué, amb obres de diferents artistes que reivindicaran el paisatge i la natura (Consciències naturals II) i el nou espai Pop Up, on es podran adquirir obres de petit format i joies i teixits d’autor. La Fundació Cuixart hi col·laborarà amb propostes d’art urbà.

De l’oferta gastronòmica de White Summer, tan àmplia com diversa, destaca The Big Table: una taula per a un centenar de comensals, on es compartirà menjar i més coses, i que serà també l’escenari principal de la companyia de dansa del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA