Cinema

Palamós recupera les projeccions de cinema comercial

Amb el cinema Arinco tancat des del novembre i ja en venda, les sessions es faran al Centre Cultural La Gorga

L’Ajuntament de Palamós ha decidit recuperar aquest mes d’agost les projeccions de cinema comercial al Centre Cultural La Gorga, després que el novembre de l’any passat tanquessin les sales de cinema Arinco, les darreres que quedaven en funcionament. Precisament, aquesta decisió de l’Ajuntament passa quan fa poc el local del cinema Arinco s’ha posat a la venda.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que l’àrea de Cultura i Patrimoni s’ha sumat al projecte de circuit estable de cinema català Cicle Gaudí, de l’Acadèmia de Cinema Català, que porta pel·lícules de producció catalana a una àmplia xarxa de cinemes de tot el país.

Mitjançant les possibilitats que aporta aquest circuit, Palamós podrà programar una sessió de cinema al mes, al Teatre La Gorga, amb títols de produccions d’estrena molt recent.

La primera sessió es durà a terme el dijous 23 d’agost, a les 20 h, amb la projecció de la pel·lícula Estiu 1993, de la directora catalana Carla Simón. La programació del que queda del 2018 ja està tancada i serà: el 27 de setembre, la pel·lícula Jean François i el sentit de la vida, amb direcció de Sergi Portabella; el 25 d’octubre, Formentera Lady, de Pau Durà; el 22 de novembre, Petitet, de Carles Bosch, i el 20 de desembre, Les distàncies, d’Elena Trapé. Pel que fa a la programació prevista des de principi d’any i fins a l’estiu del 2019, encara no es poden concretar els títols de les pel·lícules, tot i que ja s’han tancat les dates de les sessions que es programaran, que són: el 24 de gener, el 21 de febrer, el 28 de març, el 25 d’abril, el 23 de maig i el 27 de juny. Totes les sessions tindran lloc a les 20 h.

El final d’un gran cinema amb una copa de cava

Palamós, que havia estat un referent cinematogràfic indiscutible a les comarques gironines durant dècades, es va quedar definitivament sense cinema el novembre de l’any passat. Al cinema Kyton ara ja enderrocat –i el seu lloc ocupat per l’estructura de formigó d’un edifici de pisos que inclourà un supermercat– finalment s’hi va sumar el tancament del seu germà gran, el cinema Arinco, la joia de la corona de l’empresa Arrendamientos, Industrias y Comercios des de la seva construcció, el 1961. Sense cap anunci previ, l’històric cinema es va acomiadar dels seus últims espectadors el 9 de novembre passat amb una copa de cava durant la projecció de ‘La Traviata’, la representació en diferit de la cèlebre òpera de Verdi a Roma, mentre a les altres dues sales es podia veure ‘El secreto de Marrowbone’ i ‘Thor: Ragnarok’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona