Música

Saba Nova fa 50 anys

La coral celebrarà l’efemèride el 25 de novembre al Teatre Municipal, amb un concert en el qual estan convidats el miler de gironins que n’han format part

Els assajos començaran dissabte a la Casa de Cultura i tots els cantaires hi són convocats

“Són 50 anys cantant, anys expressant amb la música, anys recollint experiències i vivències úniques; 50 anys creant història d’una coral gironina de la qual vosaltres formeu part. Per aquest motiu us volem agrair els vostres anys com a cantaires, en els quals estem convençuts que haureu viscut moments màgics que us hauran fet dur Saba Nova al cor fins al dia d’avui.” Són les paraules amb les quals Roser Busquets s’adreça en boca d’ella i dels actuals cantaires que encara mantenen viva la flama de Saba Nova de Girona, una institució que el diumenge 25 de novembre commemorarà al Teatre Municipal el seu 50è aniversari amb un gran concert, al qual tothom hi és convidat.

I més concretament tots els cantaires que han passat en algun moment a formar part d’aquesta coral que van fundar Josep Viader, Roser Busquets i Esperança Pèlach, amb el propòsit de formar musicalment infants de totes les edats.

Un miler de cantaires

“És un aniversari d’or, i ens agradaria celebrar-lo amb un gran concert, un esdeveniment per a un dia especial on volem gaudir de la presència dels fundadors i reunir el major nombre possible de cantaires que han format part de Sava Nova aquests 50 anys”, hi afegeix el comunicat firmat per Busquets, que es manté a la direcció de la coral.

S’estima que al voltant d’un miler de persones es han passat per la coral, especialitzada en música sacra i música popular catalana i són tots ells els que estan cridats a participar en els assajos que tindran lloc a la Casa de Cultura dissabte, 15 de setembre, de les 11 del matí a les 13 h. Aquests continuaran l’endemà, diumenge, i al llarg del 13 i el 21 d’octubre i el 10, el 18 i el 24 de novembre, aquest com a assaig general. La coral ofereix als cantaires que no puguin assistir als assajos la possibilitat de pujar a l’escenari cantant tres cançons: El Noi de la Mare, El Rossinyol i El cant de la Senyera. Aquestes cançons s’assajaran el dissabte 10 de novembre. Tots els assajos són a la mateixa hora i duraran vora dues hores (recordem, de les 11 a les 13 h).

“És el millor moment per reviure els vostres anys com a cantaires, retrobar-vos amb vells companys i amics i compartir vivències noves amb el cant”, declara Busquets, per a qui aquesta crida és “el regal d’aniversari per a Saba Nova”. Per a més informació es pot trucar directament a la coral als telèfons 972 20 22 16 i 696 20 22 61.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic