Música

Crònica

Un gran pot per als menuts

A l’última edició dels Premis Arc de la Indústria Musical en Directe, la categoria de millor artista o grup per al públic familiar o infantil va tenir 50% de representació gironina entre els quatre finalistes: El Pot Petit i Pels Més Menuts van competir amb Reggae per Xics i Dàmaris Gelabert, que va ser la guanyadora. En tot cas, cal remarcar el bon moment de la música infantil o familiar que representen, des de les comarques gironines però sense fronteres, El Pot Petit i Pels Més Menuts: dues formacions que diumenge van mostrar l’alt nivell i l’èxit de les seves propostes, a La Mirona de Salt i a l’Auditori de Girona, respectivament.

El Pot Petit van oferir diumenge a la tarda a La Mirona el seu últim concert de l’any amb la Melmelada Band al complet: un potent octet que l’any vinent, coincidint amb el desè aniversari del grup, serà l’única formació disponible d’El Pot Petit, que fins ara també oferia espectacles amb dos, tres o quatre membres. El 2018 ha estat un gran any per a aquest pot ple de pirates, lleons vergonyosos, formigues rockeres i cucs porucs que té com a cares més visibles Siddartha Vargas i Helena Bagué, en Pau i la Jana. El disc A l’aventura! (U98) els ha portat per tot Catalunya: més de 150 concerts, molts dies fent doblet, com diumenge: al matí van actuar a Barcelona, per al Tió Solidari de Catalunya Ràdio, i a la tarda a La Mirona, on feia dies que havien exhaurit les entrades per a un concert molt festiu, on no van faltar nadales amb trepidants arranjaments.

Les nadales, d’aquí i de fora, però també la música de Vivaldi i Satie, vertebren l’espectacle Nadales Pels Més Menuts, que la companyia dirigida per Faló Garcia i Adrià Bauzó va estrenar diumenge, en tres funcions, a l’escenari de l’Auditori, on els més petits i els seus pares van envoltar els músics per gaudir en distàncies curtes d’un espectacle delicat, oníric i encisador. Què tenen en comú El Pot Petit i Pels Més Menuts ? Que músics de gran qualitat, acostumats a actuar per a adults, són capaços d’adaptar-se als gustos i necessitats de la mainada, sense rebaixar el seu nivell d’exigència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA