Patrimoni

Un segell de qualitat

El Terracotta Museu de la Bisbal ingressa a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica en reconeixement a la seva labor de promoció i difusió de l’ofici

La representació catalana la completen l’Associació de Ceramistes, el Museu del Càntir i el del Disseny

El Terracotta Museu ha ingressat a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC) després de superar “amb nota”, segons apunten els seus responsables, el procés de selecció que l’associació, amb seu a Ginebra, realitza cada dos anys. D’aquesta manera el museu bisbalenc passa a formar part d’una xarxa de difusió de la ceràmica que suposa un important reconeixement i prestigi a escala internacional dins del sector. La pertinença a l’AIC obre la porta, a més, a col·laboracions amb ceramistes, museus i col·lectius d’arreu del món.

L’Acadèmia, segons la nota facilitada ahir pel museu bisbalenc, ha valorat l’activitat del Terracotta a favor de la difusió, la valorització i el prestigi de la ceràmica en totes les seves vessants, per mitjà d’una programació estable d’exposicions temporals; una exposició permanent que mostra la importància que ha tingut i té encara la manufactura ceràmica al territori; les activitats promogudes al voltant d’aquest ofici, i les tasques d’investigació i preservació d’un fons que conté més de 10.000 peces. La candidatura del Terracotta va ser avalada per Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal, president i vocal, respectivament, de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, i de les ceramistes Madola (Maria Àngels Domingo Laplana) i Maria Bofill, tots els quals són membres de ple dret d’aquell organisme internacional.

En aquesta convocatòria s’han seleccionat 224 nous membres: 208 a títol individual, la majoria artistes (191), però també conservadors, estudiosos i experts, i 16 de col·lectius, dins els quals s’hi compten associacions de ceramistes, escoles, galeries, centres d’art i museus. A part del Terracotta, aquest any han ingressat a l’AIC tres museus més: el Changchun International Ceramics Gallery (Xina), el Clay Museum of Ceramic Art (Dinamarca) i el Museu d’Olaria (Portugal). Només hi ha tres institucions catalanes més que formin part d’aquest organisme, al costat ara de l’espai bisbalenc: l’Associació de Ceramistes de Catalunya, el Museu del Càntir d’Argentona i el Museu del Disseny de Barcelona.

L’Acadèmia Internacional de la Ceràmica va ser fundada l’any 1952, inicialment com una associació de museus i organitzacions culturals compromeses amb la difusió de la ceràmica. Al llarg del temps també n’han format part ceramistes, artistes, dissenyadors, escriptors, col·leccionistes, galeristes, comissaris, restauradors i institucions de prestigi. Des del 1958, l’entitat està estretament vinculada a la Unesco, primer en tasques d’assessorament i, a partir del 2001, com a soci oficial del sector cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA