Arts escèniques

La Fundació Caballé reprèn el cant

Ha calgut formalitzar la Fundació privada Montserrat Caballé (que es va presentar formalment ahir al Saló de Miralls del Liceu) per reprendre el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé. L’esdeveniment, itinerant, en el qual en les primers 15 edicions van participar 6.000 joves, es va deixar de convocar el 2015. L’octubre del 2020, coincidint amb els dos anys de la mort de la soprano, el Liceu acollirà les proves preliminars, les semifinals i la final de la setzena edició. La neboda de la diva, Montserrat Caballé Claus (que actua de vocal i gerent de l’entitat), afirma que la voluntat de la seva tieta era obrir una fundació que garantís un concurs de cant que impulsa joves veus al món professional.

La fundació té confirmada l’organització del concurs al Teatre Reial de Madrid. La gerent no va voler revelar quines seran les següents places (on Caballé va deixar una empremta significativa). Té els premis en metàl·lic (15.000 euros per als tres primers classificats). Ara, a més, es busca que els teatres que acullin les finals del concurs de cant impulsin la carrera dels guanyadors contractant-los més endavant.

Caballé Claus va agrair la predisposició de la família (el marit de la cantant, Bernabé Martínez Remacha, és el president honorífic) i dels membres que han acceptat formar part com a patrons honorífics (Teresa Berganza, Josep Carreras, Jaume Aragall, Juan Pons, Carlos Álvarez, Lluís Pasqual i Josep Sánchez Llibre). La fundació aspira a ajudar els joves oferint beques i també vol preservar la memòria de Montserrat Caballé, d’entrada amb una exposició itinerant i, a mitjà termini, en un possible espai expositiu a Barcelona. S’han iniciat converses amb l’Ajuntament de Barcelona i Caballé Claus insinua “per ara, hi ha el desig” a tirar-ho endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona