cultura

TEATRE

Festival

De 4 a 100 títols en tan sols 25 anys

L'evolució del Festival Temporada Alta té tres fases ben clares: la del naixement (1992-2001); la de producció i implantació a Catalunya (2002-2008) i la que s'obre a la internacionalització (del 2009 fins avui). Si la primera edició va significar només quatre espectacles, enguany es presenta un cartell de 100 títols que abracen des de teatre fins a cinema, música o circ i que surt dels teatres per aproximar-se a les escoles de Salt i Girona (per exemple) per fer evident la seva voluntat de continuar arrelat al territori. De fet, el festival (tot i que al 2003 la Generalitat li va concedir la primera subvenció, no va ser fins al 2006, amb l'arrencada d'El Canal, que hi va fer una aposta més forta) no només “exerceix capitalitat sinó que la irradia” arreu, principalment a municipis de la demarcació de Girona i també a Sant Cugat del Vallès, remata el seu director, Salvador Sunyer.

En xifres, s'han programat 1.302 espectacles al llarg de les 25 edicions, i a l'espera de les ocupacions del 2016 ja ha sumat 623.076 espectadors en sala. Del total d'espectacles, 446 han estat internacionals i sempre ha volgut defensar l'exclusivitat aconseguint que fossin estrenes absolutes (fins a 360) o que han estat novetat a Catalunya: 668, més de la meitat dels muntatges programats en els primers 25 anys d'història, que presumeixen que serà llarga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles