cultura

música

Festival

Acústica arriba als 100.000 espectadors en el 15è aniversari

El festival figuerenc va tancar ahir una edició especial “carregada d'emocions” però sense poder començar ja a treballar en la propera, a l'espera d'una decisió municipal

L' Acústica de Figueres va tancar ahir al vespre amb l'actuació familiar de l'Orquestra Di-versiones a la Rambla, l'edició commemorativa del seu 15è aniversari, en la qual el festival ha assolit “la xifra màgica dels 100.000 espectadors”. “La millor programació de la història del festival atrau més visitants que mai”, hi afegeix l'organització en el comunicat de tancament. En aquesta edició, l'Acústica ha apostat fort pels concerts gratuïts al carrer, als grans escenaris de la Rambla –amb un aforament estimat de 9.000 persones a la seva part central– i a la plaça Catalunya, que s'han omplert en pràcticament tots els concerts, especialment en la gran celebració del 15è aniversari que va ser, divendres, La banda sonora del nostre país, amb una dotzena dels noms més destacats de la música catalana, tots bons amics del festival.

Més enllà de les xifres, el director de l'Acústica, Xavi Pascual, remarca que aquesta ha estat una edició “carregada d'emocions” en què molts artistes han regalat moments únics al festival “i ho han fet d'una manera natural, sense que ningú els demanés res”. Durant l'actuació de Muchachito Bombo Infierno es va pintar en directe un quadre dedicat al festival i Joan Colomo també va tocar una peça per celebrar els 15 anys de l'Acústica des de la balconada del teatre El Jardí, un dels nous escenaris d'aquesta edició. “El cantant de Sidonie va recordar que el seu pare va veure per última vegada el grup, abans de morir, a l'Acústica”, diu Pascual, que amb l'equip de Promo Arts Music va pujar a l'escenari per entregar un ram de flors a les components de Macedònia, en un dels últims concerts de la formació actual. Pascual també remarca el “gran concert” que va oferir dissabte Adrià Puntí. Marky Ramone, Kiko Veneno, Roger Mas, Macaco i Oques Grasses han estat altres noms destacats d'una programació amb més de quaranta concerts.

I el futur? L'anunci que l'Ajuntament de Figueres convocarà un concurs públic per decidir els ajuts municipals als festivals de la ciutat crea, segons Pascual, una gran incertesa. “Així no podem començar ja a treballar en la propera edició, com ho hem fet sempre, perquè no s'ha dit ni quan ni com es farà el concurs i no podem buscar artistes o patrocinadors si no sabem si es podrà fer el festival el 2017. Estem a l'expectativa.”

LA FRASE

Una vegada més hem complert la nostra part i ara cal que l'Ajuntament posi fi a la incertesa que estem patint
Xavi Pascual
director del festival acústica

La plaça Catalunya es rendeix al geni Adrià Puntí

Adrià Puntí va delectar sobradament incondicionals i curiosos que es van aplegar a la plaça Catalunya. En un concert intens i carregat d'emoció, l'artista va fer un repàs del seu darrer disc, La clau de girar el taller. En un dels pocs concerts gratuïts d'aquesta gira, també va fer temps per repassar relíquies com Sota una col, Ull per ull o La catximba i els rostolls d'Angelina, d'Umpah-Pah. Dues càmeres van enregistrar part del concert en el marc del rodatge de la pel·lícula Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc, que fa anys que Puntí té al tinter. És una gravació que hores abans va tenir com escenari els carrers de Figueres, on el músic i la banda van tocar en una mena de performance, enmig d'un munt de paraigües que Puntí va demanar als seguidors que portessin. Amb permís de Dalí, dissabte per Figueres hi va passar un altre geni, el gran Puntí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.