cultura

Memòria històrica

Montgat té el seu propi joc de taula

Una baralla de cartes permet recrear el desembarcament de les tropes austriacistes l'any 1705

Es posa a la venda avui en la fira

La platja al davant del turó de Montgat va ser l'escenari del desembarcament de les tropes de la Gran Aliança de l'Haia el 22 d'agost del 1705. Aquest episodi de la guerra de Successió espanyola es recrea a Montgat com a acte previ a les celebracions de l'Onze de Setembre. Avui la festa celebra el cinquè aniversari i ho fa acompanyada del llançament d'un joc de taula inspirat en aquesta història. El montgatí Bernat Gómez és el creador de 1705. El desembarcament, un joc de cartes que permet apropar-se de forma lúdica a l'esdeveniment.

L'autor, que es va documentar sobre els fets històrics en el procés d'elaboració del joc, destaca que es tracta d'una proposta “de mecànica simple i adaptada als fets de 1705”. Els jugadors es poden convertir per una estona en personatges cabdals del moment històric, com ara el general Moragues, Felip V o l'arxiduc Carles. L'objectiu del joc és aconseguir deu punts. Està pensat per a tres jugadors o més, a partir de dotze anys. El mateix Gómez va participar, juntament amb el badaloní Carles Carreras, en la creació de Dimonis i micacos, el joc de taula basat en la cremada del Dimoni de Badalona, que es va presentar per les Festes de Maig.

1705. El desembarcament es posa a la venda avui en la fira que es fa a l'entorn del parc de les Moreres, a tocar de l'espai on aquest vespre es fa l'espectacle de reconstrucció històrica. També es pot comprar a la botiga especialitzada en jocs La Màquina del Temps, de Badalona. Gómez treballa ara en la recerca de més punts de venda a Montgat. El tiratge inicial del joc és de 250 unitats i s'ha fet amb el suport de comerços i empreses del poble, que han permès cobrir una part de les despeses de producció.

El preu del joc és de 17,99 euros i una part dels diners obtinguts aniran a parar a dues entitats solidàries de la vila. Es tracta de Montgat en Acció, que treballa en la lluita contra el càncer, i Abam i Apropa't, les protectores d'animals de Montgat i Tiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia