Cultura

educació

Neix Jardí Artístic, un ‘niu' per formar infants creatius

L'espai educatiu, format conjuntament per l'Escola Municipal d'Art, l'Escola de Música Moderna i El Galliner, està dirigit a infants d'entre 3 i 5 anys i les 24 places ja estan cobertes

Contra una societat en què es demana cada cop més l'especialització professional, les humanitats debaten constament aquesta major apostant per models que eviten ancorar l'individu en una única disciplina. En aquesta línia, ahir es va presentar a Girona un engrescador projecte de formació artística que no té precedents –en tot cas als Estats Units– que, dirigit a infants entre els 3 i els 5 anys, pretén oferir un espai de formació artística interdisciplinària, transversal i vivencial.

Es tracta del batejat Jardí Artístic, un projecte promogut per l'Escola Municipal d'Art, l'Escola de Música Moderna de Girona i El Galliner que, des d'aquest any de forma experimental però pensat per créixer exponencialment, convida els nens i nenes a descobrir la música, la dansa, el teatre i les arts plàstiques, de manera activa i simultània, en un entorn creatiu i lúdic amb el guiatge dels docents especialistes de cada àrea, com destaquen els organitzadors.

Aquesta experiència, que es du a terme en el seu primer curs a les instal·lacions d'El Galliner, es desenvoluparà a través d'una metodologia experimental, dinàmica i en constant evolució. Amb constants avaluacions al llarg del curs, la iniciativa té el ferm propòsit per part del seus impulsors d'ampliar-se a una major franja d'edat, com pot ser dels 0 als 2 anys amb l'acompanyament dels progenitors.

“Simbiosi artística”

David Coll, director de l'Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), considera que el Jardí Artístic és “una aposta per a un nou model educatiu, tant pel que fa la metodologia com els continguts, que trenca el model d'especialitats ja caduc”. Coll té clar que els infants són “exploradors en potència que no entenen de barreres” i per això està convençut en què cal obrir els estudis a diferents disciplines, facilitar constament la transversalitat i apostar per la “simbiosi artística”.

En la mateixa línia, el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, en valora que sorgeixin propostes “tant engrescadors i innovadores com aquesta” perquè refermen l'aposta de la ciutat per la “cultura en majúscula”. Ribas destaca que “des d'aquests projectes interdisciplinars els infants aconsegueixen despertar la creativitat que els servirà per formar una societat més sensible i més capacitada culturalment”. També, perquè projectes com aquests contribueixen a generar públic del futur.

Ja un èxit

En aquesta fase inicial, el Jardí Artístic té dos grups de 12 alumnes cadascun. La matrícula es va obrir al mes de juny i es van cobrir les 24 places en poques hores. Conscients de l'èxit, el “niu” de ben segur que s'ampliarà.

LA XIFRA

24
places ofereix en la fase inicial el Jardí Artístic, un projecte de metodologia experimental que creixerà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Oques Grasses lidera les nominacions per votació popular dels premis Enderrock

Girona
Hermitage? Que se’l confitin a Madrid
L’APUNT

Hermitage? Que se’l confitin a Madrid

Una ànima recuperada

Barcelona
Víctor García de Gomar
DIRECTOR ARTÍSTIC DEL LICEU

“A l’òpera, li cal una revolució”

BARCELONA

La Macca en fa 20

Cassà de la Selva
TERESA ROSA AGUAYO
CREADORA TÈXTIL. LA GENERALITAT L’HA DISTINGIT AMB EL PREMI NACIONAL D’ARTESANIA 2019

“L’artesania és un concepte: treballar amb els materials i la gent propers”

barcelona
L’Iran i la dona, protagonistes

L’Iran i la dona, protagonistes

Girona

Entomòleg d’instants

Barcelona
Crítica
cinema

Un món enverinat